ESK gav sig själva chansen!

Oscar Skiöld tongivande när ESK vann. Foto: Kent Lundqvist

Drömmen om en Play Off plats lever vidare för ESK som tog en skön, efterlängtad och viktig hemmaseger mot Köpings HC.

– Ja, man kan väl säga att den både var skön och viktig den här segern, pustar en lättad ESK-tränare Johan Jonsson efter slutsignalen.

Det var på förhand en mycket svår & viktig uppgift för ESK som kom till matchstart med ett mycket starkt reducerat lag. Det såg man dock inte röken av i matchens första period! Redan i det första bytet så har Hampus Wallin två klara målchanser, första får han ej träff (det var ett återkommande fenomen i matchen för ESK) och det andra avslutet räddas av den före detta ESK keepern – Jonas Eneroth.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var en skön inledning på matchen som satte tonen för hela perioden med bra och hög press där vi kunde vända på dem och sedan fick vi fast dem djupt i offensiv zon, berömmer Jonsson.

Eneroth skulle som sagt få sina fiskar varma i perioden där han räddar hela 21 skott. Men det räckte inte för ESK vinner perioden med 2-0. Det är Backarna Robin Nilsson & Wilmer Lindblad som visar vägen till mål där Lindblad trycker in 1-0 med knappa sex minuter spelat snyggt framspelad av Nilsson.

Foto: Kent Lundqvist

KHC hade inte många offensiva försök i perioden, men med dryga åtta minuter spelat så kommer man i ett försök, men det straffar ESK med att vända spelet där Eric Berkerud lurar hela hallen med ett skottpass som ger Ludwig Wallin öppet mål och han rakar in 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

Att det ”bara” är 2-0 när lagen går till periodvila skall KHC vara mycket nöjda med. Mattias Johansson har en puck i ribban och Eneroth räddar frilägen för Oscar Skiöld & Robin Nilsson.

Foto: Kent Lundqvist

Mellanakten kom att bli ett mysterium. Hur kan man tappa initiativet så gruvligt? ESK som låg så bra i sina positioner i förhållande med varandra där backarna vågade stå upp vid linjerna blev till att hemmalaget var långa som en måndag under de kommande 20 minuterna.

Foto: Kent Lundqvist

Utdelningen låter inte vänta. KHC får ett bra tryck på ESK och med ett välriktat backskott av Martin Jörgensen är det reducerat till 1-2 med 3,18 spelat av mellanakten.

Foto: Kent Lundqvist

Det är sedan mycket nära fler gånger om att det också är kvitterat. Wilhelm Romsäter har ett friläge som hemmakeepern Pontus Hagman räddar och två gånger om har den före detta ESK spelaren Johan Eek pucken i målramen.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av perioden spottar dock ESK upp sig och vaskar fram två riktigt heta chanser att utöka sin ledning. Först är det Jesper Bärgård som hittar Daniel Andersson framför mål och sedan är det matchens två giganter som presterar då Oscar Skiöld friställer Niklas Rigelius, men båda gångerna går Eneroth segrande ur striden.

Foto: Kent Lundqvist

– En sämre period av oss där vi inte är lika bra i pressen och ger bort ytor för KHC att jobba med, konstaterar Jonsson.

I den tredje och sista perioden var det inget snack om vart segern skulle gå. ESK kommer ut och tar tillbaka initiativet och sätter press på KHC. Redan efter 1,05 spelat så presterar Rigelius och friställer Skiöld som inte får träff.

Foto: Kent Lundqvist

Det hela utmynnar dock i en utvisning för gästerna och då kommer 3-1. Det är Skiöld som trollar och hittar ett bra avslut som Eneroth räddar men påpassligt framför mål rakar Mattias Johansson in returen.

Foto: Kent Lundqvist

Skiöld skulle sedan själv vispa in pucken ur snäv vinkel, men det blir ej godkänt då det var ESK spelare i målgården och störde Eneroth.

Foto: Kent Lundqvist

Det skapas sedan mängder av chanser att stänga matchen, men det skulle ta ända till 17,23 in i den tredje och sista perioden innan Eric Berkerud på en blixtrande omställning fastställer slutresultatet till 4-1 med ett snärtigt avslut.

Foto: Kent Lundqvist

– Kanske en av de bästa matcherna den här säsongen, berömmer Assisterande Joa Hellsten.

– Skönt att vi hittar tillbaka i spelet här i tredje och tar kommandot. Kul också att vi gör ett mål i spel fem mot fyra. Det är många som kliver fram idag och bidrar till den här segern, summerar Jonsson.

ESK Hockey – Köping HC 4-1 (2-0,0-1,2-0)

Skott: 42-31 (21-7,8-18,13-6)

Målen,
Period 1: 1-0 (05:58) Wilmer Lindblad, 2-0 (08:20) Ludvig Wallin.
Period 2: 2-1 (23:18) Martin Jörgensen.
Period 3: 3-1 (42:54) Mattias Johansson, 4-1 (57:23) Eric Berkerud.

PIM: 8 (2:4:2) – 10 (2:4:4)
Publik: 335

Spelarbetyg ESK:


Oscar Skiöld/Niklas Rigelius


Eric Berkerud


Robin Nilsson

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar