ESK gav bort serieledningen.

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey J18 hade chansen att vid vinst över Nyköping att gå upp i serieledning i Allettan efter halva serien spelad, men den tog man inte.

– Ett på förhand ovisst läge inför matchen då vi inte visste något om Nyköping, men att dem var bra var ingen fråga då dem är med i toppen precis som vi och vinnarna skulle vända som serieledare, berättar ESK-tränaren Mattias Andersson.

Att det var en toppmatch var lätt att förstå under den första perioden som blev riktigt bra. ESK kom ut starkt och förde matchen. Det gav också resultat med 3,09 spelat. Tim Almgren står för en offensiv puckstöld och lyfter snyggt in 1-0 med en backhand.

Foto: Kent Lundqvist

Med 5,40 spela så är det nog många med mig som tror på 2-0 när Leo Krantz snyggt bryter in på mål, men gästernas burväktare – Sebastian Wagner gör en strålande parad.

Foto: Kent Lundqvist

ESK tappar lite av momentum när man drar på sig en utvisning med 6,55 spelat och Nyköping ligger på för en kvittering. Hemmalagets keeper – Carl Philip Eliasson räddar dock hemmalaget med ett par vassa räddningar.

Foto: Kent Lundqvist

Nyköping skulle dock få till en kvittering efter bra spel. Det är Kristian Meszaros som med bra trafik framför Eliasson gör 1-1 med ett välriktat avslut från vänsterkanten via stolpen och i mål.

Foto: Kent Lundqvist

ESK avslutar perioden optimistiskt och har en puck i mål i slutskedet, men då har domare Kjell Östlund redan blåst av och perioden slutar rättvist 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

– En bra period där vi presterar och håller ett bra tempo i matchen, konstaterar Andersson.

ESK kommer ut starkt även i mellanakten och kan återta ledningen efter ett snyggt mål. Sebastian Sjöberg har ett bra läge, men väljer istället smart att spela pucken efter isen mot en fristående Arvid Asplund vid Wagners vänstra stolpe och han styr in 2-1 i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

När sedan ESK återigen fick chansen i spel fem mot fyra var det läge för att ta kommandot i matchen. Det slutade illa, riktigt illa för ESK som bjuder Nyköping på 2-2 där Isak Welf är målskytt och omgående bjuder hemmalaget gästernas Sebastian Bärgh på ett friläge men Eliasson räddar.

Foto: Kent Lundqvist

I svansen på den utvisningen så kommer ändå 2-3 och det genom Sebastian Lundborg efter nytt slarv av ESK i egen zon. ESK har sedan två chanser till i perioden att spela fem mot fyra, men det är inte lagets bästa gren denna kväll och Nyköping kan gå till periodvila i ledning 3-2.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje perioden så mattas ESK betänkligt vilket blir påtagligt i spelet som havererar totalt i det kollektiva. Det blir nu mycket solo körningar och man blir ett lätt byte för ett bra försvarande Nyköping. Lagen har ett par chanser att måla i perioden, men 2-3 står sig matchtiden ut.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi ser trötta ut här i tredje perioden och det är påtagligt att vi saknar en hel del spelare vilket gör att i fick gå tungt mot ett bra lag. Spelet i fem mot fyra var tyvärr bedrövligt idag och det fäller ett stort avgörande – tyvärr, summerar Andersson.

ESK Hockey – Nyköping HF 2-3 (1-1,1-2,0-0)

Skott: 22-37 (6-16,10-7,6-14)

Målen,
Period 1: 1-0 (03:09) Tim Almgren, 1-1 (13:14) Kristian Meszaros.
Period 2: 2-1 (23:21) Arvid Asplund, 2-2 (27:57) Isak Welf, 2-3 (29:47) Sebastian Lundborg.
Period 3: x

Utvisningar: 8 (2:4:2) – 14 (2:8:4)

Spelarbetyg ESK:

Carl Philip Eliasson

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar