ESK går in i Svenska Cupen!

Foto: Kent Lundqvist

Fotboll: Enköpings SK går idag in i Svenska Cupen hemma mot div.1 laget IFK Haninge.

ESK tar ikväll emot tabelltrean i div.1 – IFK Haninge hemma på Enavallen och en tuff uppgift är att vänta.

– Kul med matcher. Bra motstånd som går riktigt fint som nykomling i div 1, säger ESK-tränaren Mikael Lindqvist.

ESK ställs alltså mot ett mycket bra lag, men sättet att spela vill man ändå inte ändra på.

– Vi vill försöka spela vårt spel och äga boll men måste vara förberedda på att kvalitén på andra sidan är lite bättre än vad vi mött tidigare denna säsong förstås.

Att ESK har en chans råder inga som helst tvivel, men då gäller det att allt är på plats om skall kunna rubba kvällens gäster.

– Om vi klarar av att spela på vår högsta nivå längre stunder än tidigare denna säsong så kan vi absolut störa dom i en cupmatch det är vår förhoppning.

Det är inte klart hur ESK kommer ställa laget, men det kommer att bli någon ändring från senaste seriematchen hemma mot Kvarnsveden.

– Laget bestäms efter måndagskvällens träning när vi har sett statusen på spelarna, men någon förändring blir det i startelvan i varje fall, avslutar ESK-tränaren.

Matchstart: ESK vs IFK Haninge 19:30 på Enavallen

Fakta: Svenska Cupen

Svenska cupen i fotboll är en årlig cupturnering i fotboll, öppen för klubblag för herrar i Sverige. Den räknas som den, näst efter Allsvenskan, förnämsta nationella fotbollsturneringen för herrlag i Sverige. Turneringen har spelats sedan 1941, dock med uppehåll 1954–1966.

Lämna ett svar