ESK går in i Svenska Cupens andra omgång.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK spelar idag svenska cupen hemma mot Elitettanlaget Västerås BK 30 med inslag av Enköping i laget.

En svår uppgift såklart för ESK att ta sig ann Elitettan laget BK 30, men också en kul och spännande sådan. BK 30 innehåller två spelare från Enköping och det är före detta Fanna BK spelarna Sofia Frohm & Sara Haeger.

Sofia Frohm & Sara Haeger. Foto: BK 30/montage Lokalsport

– Det ska bli roligt, jag tror att vi kommer ta ett bra grepp om matchen och kontrollera den fram till sista minuten. Så känslan är bra, berättar Sara. Vet dock inte om jag kommer att spela då jag dragit på mig en bristning i framsida lår för två matcher sen.

– Trots skadan så tycker jag att det gått bra så här långt in på säsongen. vi har kanske inte haft de bästa förutsättningarna hela vägen då vi haft ett tränarbyte, men min utveckling går framåt och det är de jag fokuserar på. Att ha en bra inställning och hela tiden tänka på att bli en bättre fotbollsspelare. Om jag spelar ikväll så skall det bli otroligt kul att spela på hemmaplan och med Enköpingspublik igen!

– Kul med match i Svenska Cupen förstås, och mot ett lag från Elitettan:-)!

I ESK är man laddade för uppgift och ser fram emot utmaningen.

– Det sporrar oss rejält och tjejerna ser fram emot en tuff match där vi kommer behöva hålla ett högt tempo i det vi gör för att hänga med och dessutom utmana dem, säger ESK-tränaren Lovis Delby. BK30 kommer vad jag tro att väldigt ofta och mycket söka sina snabba forwards med lite längre bollar. Vår backlinje har tränat detta till leda i övriga div.1 matcher så detta skrämmer oss föga 😊.

Hur skall ni kunna skaka eller till och med besegra BK 30?

– Ett kompakt och välorganiserat försvarsspel som är beredda på de snabba och långa bollarna kommer att krävas för att förhindra mål bakåt. I anfallsspelet ska vi snabbt göra oss spelbara i längre spelavstånd för att utnyttja de ytor som uppstår. Framåt är dagens ledord och att avsluta när chanserna uppstår, avslutar ESK-tränaren.

Sagt om motståndet:

Spelar i Elitettan och är just nu tabellelva med 12 på kontot. Är precis ovanför degraderingsstrecket med 15 spelade omgångar. Skyttedrottning är Cassandra Korhonen med 7 fullträffar. Kommer med en 1-3 förlust i senaste omgången borta mot Umeå IK FF. BK är vana med en sliten och mycket kortklippt konstgräsmatta som dessutom är väldigt kort. Att komma till Enavallen, på en av Upplands absolut finaste arenor, och ta poäng har visat sig inte alltid vara så enkelt för motståndarna. Som de säger i ESK  ”På Enavallen är vi starka”.

Nyheter i truppen:

Flera av våra ordinarie spelare får vila och återhämta sig till helgens seriematch. Rebecka Hemlin och Ida Andersson finns med från F03. Frida Östberg kliver in i backlinjen. Vi hoppas på spel även för Sofie Hedengren, allt hänger på barnvakten
😊.

Matchfakta:
Enköpings SK vs BK 30, Svenska Cupen damer.
19:00 på Enavallen.

 

Lämna ett svar