ESK går för säkrat kontrakt i slutomgången.

Foto: Kent Lundqvist

Det är upplagt för dramatik när Enköpings SK tar emot tabelltrean IFK Stocksund i sista matchen i tvåan. Vid seger är kontraktet grejat och ESK:s tränare Martin Andersson har riktlinjerna klara.

-Gäller att vi är lojala mot varandra och agerar disciplinerat på planen. Vi måste täcka centrala ytor och vara snabba på att ta oss hem till rätt sida vid bollförlust.

Lagkaptenen Mohammad Ibrahim är avstängd och det är frågetecken på Dennis Botchey som varit krasslig. Andreas ”Tosse” Larsson är dock tillbaka i truppen efter skada.

– Han är med i truppen men spelar inte i onödan, så mycket kan jag säga, meddelar Andersson.

Stocksund är trea i tabellen men kan inte nå kval uppåt.

-Vi kan ju hoppas att de därför är lite ofokuserade. Är vi då heta och aggressiva kan vi skaffa oss en fördel spelmässigt. Viktigt dock att vi kan bromsa deras speluppbyggnad, säger ESK-tränaren.

Det är en het strid om att undvika negativt kval mellan ESK och Valbo där gästrikelaget är två poäng bakom. Om ESK inte vinner mot Stocksund kan det räcka med oavgjort om Valbo samtidigt förlorar eller inte vinner med fyra mål eller mer mot redan klara Gute. Vid förlust mot Stocksund och Valbo vinner så väntar kvalspel för ESK. Allt ändå i ESK:s händer inför rysaren på Enavallen.

Matchfakta; Enköpings SK-IFK Stocksund. Sista omgången i division 2 Norra Svealand.

Avspark: 13:00 på Enavallen.

Lämna ett svar