ESK förstärker.

Oscar Skiöld klar för ESK Hockey. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey förstärker med en stark poänggörare inför Allettan, – En mycket bra lösning för oss, säger tränare Robert Kimby.

ESK Hockey har startat uppladdningen inför Allettan med att göra klart med en ny offensiv kraft i Oscar Skiöld senast från Hammarby IF.

Oscar gjorde poäng på ESK i grundserien. Foto: Kent Lundqvist

– En bra lösning för oss och en spelare som kommer bidra med en stark offensiv kraft. Många klubbar som vill ha honom, men vi har lyckats knyta till oss honom och är såklart mycket nöjda med att han valde ESK. Vi är överens med Oscar och nu skall vi bara göra klart med Hammarby och det ser jag inte som några problem, menar Kimby.

Tränare Kimby är nöjd med sitt nyförvärv. Foto: Kent Lundqvist

– Jag valde ESK för att det är en bra miljö för mig med ett lag som visat under säsongen att dem spelar med bra energi och är ett bra lag. Jag vill spela Allettan med ett lag som ESK, bra spelare och bra tränare som kan utveckla mig positivt som spelare, berättar Oscar.

Hur skulle du vilja beskriva dig som spelare.

Oscar sin vana trogen på offensiven. Foto: Kent Lundqvist

– En offensiv spelare som vill bidra och göra skillnad, men jag är också en tvåvägsspelare och som ESK spelar är det viktigt att klara den delen av spelet. Jag gör mycket poäng och har snittat 1 poäng varje match i grundserien.

Du kommer närmast från Hammarby men hur ser din karriär ut?

Foto: Kent Lundqvist

– Jag är fostrad i Nynäshamn där jag spelade fram till jag var 16 och sedan blev det juniorhockey med Södertälje SK (superelit) för att sedan åka till USA för collegehockey. Spelade med New Jersey innan det blev University of Wisconsin som var riktigt bra. Sedan fick jag flytta hem på grund av familjeskäl och då var Hammarby en bra lösning, avslutar Oscar.

Fakta:
Oscar Skiöld 22 år
Bor: Stockholm
Pluggar
Moderklubb: Nynäshamns IF
Klubbar: Nynäshamns IF, Södertälje SK, New Jersey Hitman, Univ. of Wisconsin.
Poäng i Hockeyettan 2018: 21 (9+12).

 

Lämna ett svar