ESK förstärker ytterligare.

Bild: ESK

ESK som fortsatt jobbar stenhårt med sina förberedelser inför kommande säsong i Herrtvåan har nu ”fem i tolv” stärkt truppen ytterligare.

I sista stund, transferfönstret stängdes på tisdagskvällen, gjorde vi klart med Ibat Younis från Sandvikens IF. Ibat Younis är 20 år.

Han inledde sin fotbollskarriär i Avesta AIK. Där blev det två säsonger i fyran, innan han värvades över till Borlänge i trean. Men där stannade han bara en halv säsong, då division 1-laget Sandvikens IF lockade över honom. I Sandviken gjorde han fem matcher från start och tre inhopp under hösten.

Vilken typ av spelare är du?

– Jag är en tvåvägsmittfältare, säger Ibat på klubbenshemsida. Jag går gärna med i anfallet, men tar också min defensiva uppgift.

Hur kom det sig att du hamnade i Enköping?

– Sandviken satsar stenhårt på att ta sig till Superettan och då insåg jag att jag skulle få det tufft att ta en plats. Sedan känner jag målvakten Emil Pettersson och han talar bara gott om klubben, så när Pelle Johansson (ordförande) ringde gick det snabbt.

Efter två träningar skrev Ibat Younis på och efter påsk flyttar han till Enköping.

– Enköping verkar vara ett starkt lag, men jag ska kriga för att få så mycket speltid som möjligt. Jag ser verkligen fram emot säsongen, avslutar Ibat.

Lämna ett svar