ESK föll tungt!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK stod upp i 20 minuter hemma mot GUSK – Ett par bjudningar senare var kampen över.

– Jag är besviken på hur den här matchen utvecklade sig, vi var ju bra med från start, konstaterar ESK-tränaren Tomas Karlsson.

Så var det. ESK stod upp bra under de första 20 minuterna och förlade spelet på offensiv planhalva. Det skapades dock inga direkta farligheter under den första kvarten mer än ett par hörnor och skott ur mer tveksamma lägen. Det såg dock tryggt ut och man hade ganska bra koll på GUSK.

Foto: Kent Lundqvist

Med 18 minuter spelat så har man en jättechans att ta ledningen när Rebecca Sandbring hittar en fristående Elvira Gustafsson, men en smula oväntat blir hon för ivrig och tar skottet för tidigt och för långt ifrån målet och gästande målvakten Kaisa Nilsson kan ganska enkelt rädda.

Foto: Kent Lundqvist

Den positiva starten på matchen kommer av sig helt med dryga 20 minuter spelat då man bjuder gästande på 0-1. En borttappad Sanna Öhlund får ostört nicka in ledningsmålet bakom en chanslös Jonna Böckert i hemmamålet.

Foto: Kent Lundqvist

Nu tappar ett ängsligt spelande ESK matchen och med halvtimmen spelad så kommer nästa bjudning. Efter ett inkast så blir det tilltrasslat mitt i boxen där Hanna Sjöström sträcker ut och får en fot på bollen till 0-2.

Foto: Kent Lundqvist

Den sista kvarten av halvleken blir bättre då man får med planens gigant – Elvira Gustafsson mer i spelet. Hon kommer hem djupare och hämtar boll och i den 42:a minuten är det mycket nära att hon reducerar, men Nilsson räddar till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

– Trist att vi skall bjuda dem på båda målen, vi blir för passiva och får inte undan bollen och det kostar, konstaterar Karlsson.

ESK startar den andra halvleken optimistiskt, men blir en smula övermodiga och går bort sig så att GUSK kan kontra med fem minuter spelat. Det är inbytte Josefin Jarstad som hittar en fristående Öhlund och det är 0-3.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget tvingas nu att flytta fram i sina positioner och det blir allt som oftast till farliga kontringslägen för GUSK. Men ESK skapar också en hel del heta chanser som man tyvärr inte förvaltar och den bästa har Sandbring som frispelas 1 meter framför mål men skjuter över ribban.

Foto: Kent Lundqvist

Samma sak händer med dryga timmen spelad men nu är det Thelma Lindblom som får en bra chans mitt i boxen efter en bra slagen högerhörna av Clara Lindvall, men även det avslutet går över.

Foto: Kent Lundqvist

I stället för reducering så är det GUSK som i slutskedet av matchen kan fastställa slutresultatet till 0-4. Det är Öhlund som snyggt och prydligt från högerkanten frispelar gästernas bäste spelare – Josefine Stomberg som inte gör några misstag utan lägger bollen i mål bakom Böckert.

Foto: Kent Lundqvist

– Tycker egentligen inte att dem är så mycket bättre än oss i den här matchen, men effektivare. Vi skapar ju chanser själva för att göra mål, men blir istället hårt straffade. Det som var positivt var positionsspelet som stundtals såg bra ut, men annars är jag ganska missnöjd med den här matchen, summerar Karlsson.

I GUSK stod den föredetta ESK målvakten Kaisa Nilsson som fick hålla nollan mot sitt gamla lag.

Foto: Kent Lundqvist

– ESK kämpar på bra i matchen och det är jämnt under den första delen. Märktes att det var vår första match på naturgräs då vi inte alls rullade boll som vi brukar, men vi var effektiva och samtidigt hade jag den där turen man måste ha med sig ett par gånger här i andra halvlek, säger Nilsson efter slutsignalen.

Enköpings SK – GUSK 0-4 (0-2)

Målen, 0-1 (22) Sanna Öhlund, 0-2 (31) Hanna Sjöström, 0-3 (50) Sanna Öhlund, 0-4 (89) Josefine Stomberg.

Varningar: 0-2
Publik: 90

Spelarbetyg ESK:


Elvira Gustafsson


Jonna Böckert/Clara Lindvall


Stina Roswall

Lämna ett svar