ESK föll tungt hemma mot SK Iron!

ESK var värda poäng i hemmamatchen mot SK Iron som vann med 4-3. Foto: Kent Lundqvist

Det blev förlust för ESK Hockey J18 med 3-4 (2-0,0-2,1-2) hemma mot SK Iron i en match där ett regn av utvisningar ryckte sönder en mycket snäll match.

– Det blev tyvärr en utveckling på matchen som inte passade oss där jag tycker att vi är det bättre laget i spel fem mot fem, säger tränare Mattias Andersson.

Efter ett par minuters trevande spel så lyfter ESK och visar att man är på väg i sin utveckling. Med en härlig fart på både åkningen och flyttande av pucken så dominerar hemmalaget den första perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Med 6,45 spelat lägger hemmalaget ett elakt tryck på gästernas mål och har en trippelchans men Irons målvakt – Carl Philip Eliasson räddar. 34 sekunder senare ringer det, ett bra avslut från blå styrs av Timothy Littewood i en båge över Eliasson i mål till 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Gästande Iron är ingalunda ofarliga i den första perioden och har ett par vassa chanser, den bästa har Tim Nilsson som styr ett skott från blå framför mål, men hemmalagets målvakt – Samuel Fröman gör en strålande reflexräddning.

Foto: Kent Lundqvist

Med 16,49 spelat av den första perioden drar gästerna på sig en utvisning och det tar endast 12 sekunder för hemmalaget att ta betalt. Det är återigen skott från blå som resulterar då Edvin Wiklund påpassligt rakar in en retur till 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

Innan perioden är slut så åker ESK på en 2+2 utvisning men det är planens bäste spelare – Edvin Fröman som skapar målchansen, han skapar ett friläge med bra åkning men Eliasson räddar och i situationen åker Fröman på en utvisning.

Foto: Kent Lundqvist

– En bra period av oss som påvisar en positiv utveckling för oss i spelet, konstaterar Mattias.

Mellanakten startar med att ESK spelar tre mot fem och det kostar. Gästernas Arthur Andersson reducerar till 1-2 med ett skott som hittar i mål mellan benen på ESK keepern – Fröman. I svansen på utvisningarna så kommer även kvitteringen till 2-2 och återigen är der Andersson som håller sig framme och överlistar Fröman.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av perioden blir tyvärr söndertrasad, det fullständigt regnar utvisningar i en snäll match som gör att underhållningsbarometern går i botten och det blir dålig sur stämning på isen.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje perioden blir det svårt för båda lagen att hitta rytmen i matchen igen, men dem gör verkligen ett tappert försök. Båda lagen gör varsitt mål i inledningen av perioden där Andersson gör sitt tredjemål i matchen och ger Iron ledningen med 3-2 och Edvin Wiklund sitt andra mål vilket betyder 3-3.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle komma ett avgörande, med 14:26 slarvar ESK i egen zon och det straffar Irons Gustav Ström med ett avslut som går via målramen i mål till 3-4.

Foto: Kent Lundqvist

ESK gör ett ärligt försök i slutskedet av perioden och i spel fem mot fem är man det bättre laget. Med dryga två minuter kvar att spela kommer den stora kvitteringschansen då Hugo Lindqvist får ett läge framför mål men Eliasson räddar och Iron vinner.

Foto: Kent Lundqvist

– Killarna skall ha en eloge för sin insats i matchen och det visar att dem verkligen är på gång i sin utveckling. Nu räckte det inte till poäng idag, men jag tycker vi var värda det, summerar Mattias.

ESK Hockey – SK Iron 3-4 (2-0,0-2,1-2)
Skott: 43-26 (19-7,12-8,12-11)

Målskyttar ESK: Edvin Wiklund 2, Timothy Littewood.

Utvisningar: 37 (6:29:2) – 42 (2:8:32)

Publik: 65

Spelarbetyg ESK:


Edvin Fröman


Kevin Lindqvist


Edvin Wiklund/Samuel Fröman


Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar