ESK föll mot mardrömsmotstånd!

Bild: Kent Lundqvist

Hockey: ESK Hockey fortsätter att ha det svårt mot Lindlöven.

Lindlöven fortsätter att vara en mardrömsmotståndare för Enköping när det gäller träningsmatcher. Ifjol vann man både mötena och i den här säsongens första möte lagen emellan i Lindesberg blev det vinst med 5-2.

– Vi gör det bra med tanke på de förutsättningarna som bjöd i den här matchen med ett relativt oprövat lag, berättar nya ESK-tränaren Jonas Nordgren.

Bild: Kent Lundqvist

I ESK saknades ordinarie spelare som Sebastian Lindström, Johannes Hellsten, Alexander Starck, Daniel Andersson och Maximilian Popovic, och det ska såklart märkas när så pass många spelare är borta.

Men juniorerna som nu fick chansen, Viktor Jacobsson, Max Larsson och Ludvig Siljesvärd, tog för sig och bad inte om ursäkt för sin närvaro.

– Det var positiva svar och de kommer in och gör ett bra jobb. Positivt för dem att få istiden och visa att de är med i rullarna framåt när truppen skall spikas, menar Nordgren.

Lindlöven startade matchen hemma i Lindehov i ett rasande tempo. Med bara fyra minuter spelade hade man spelat till sig en 2-0-ledning.

ESK ryckte sedan upp sig, jämnade ut spelet och lyckades reducera innan första periodvilan. Viktor Mattsson fortsätter producera mål och den här gången var det med hjälp av en Lindlövenspelares klubba som pucken ur nästan ingen vinkel alls kunde styras upp i nättaket till 1-2.

– Det tar lite tid för oss att komma in i matchen, men när vi väl tror på det vi sagt om att våga spela vårt spel även under press så var det bra, konstaterar Nordgren.

I andra perioden kan ESK också kvittera via Emil Lindqvist, som därmed gör sitt första mål för Enköping. Lindlöven får nu nytt liv och kan avsluta andra perioden med två mål och kan ta med sig en 4-2-ledning med sig in i andra periodvilan.

– Tungt med ett sent mål i perioden som dränerar energi. Det är ganska logiskt att det blir så, men vi tar tag i det i sista perioden och fortsätter att gnugga på bra, menar Nordgren.

I tredje perioden börjar ESK bäst och trycker på för reducering. Men drygt halvvägs in i perioden är det istället Lindlöven som ökar till 5-2 och släcker därmed matchen för gästerna.

– Som helhet så är det ett fall framåt mot den första matchen och jag är, trots förlust, nöjd med mycket i matchen som vi får ta med oss framåt i våra förberedelser, avslutar ESK-tränaren.

Nästa träningsmatch blir på bortais på söndag, då ESK åker för att spela borta mot Köping.  


Lindlöven – ESK Hockey 5-2 (2-1, 2-1, 1-0)

 Skott: 36-30

Målskyttar, ESK: Viktor Mattsson, Emil Lindqvist.

Lämna ett svar