ESK föll igen!

Foto: Kent Lundqvist

Hockey: ESK Hockey lyckades inte vinna denna gång heller mot mardrömsmotståndet Lindlöven.

– Vi gör en bra match defensivt men vi har ingen stor match i passningsspelet och det kostade idag, konstaterar ESK-tränaren Jonas Nordgren.

Det skulle komma att bli en defensivmatch där både ESK och LIF svarade för en stabil försvarsmatch. Till det så var det två mycket bra målvakter i hemmalagets Emil Jonsson och gästernas Jonathan Fryckholm som gjorde livet surt för offensiven.

Foto: Kent Lundqvist

I den första perioden, som blir mållös, var det mycket fram och tillbaka och få chanser så 0-0 var rättvist. Det samma kom att utspelas i den andra perioden. Två chanser var har lagen att öppna målskyttet i matchen, men Jonsson & Fryckholm är omutliga.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden är det ESK som kommer ut starkast. I svansen på ett boxplay så har Emil Lindqvist ett friläge, men Fryckhom räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska så omgående så tar sig Bailey Conger i läge och laddar stora bössan, men pucken går klockrent i stolpen och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

Istället för hemmaledning så vänder spelet och backresen William Lindgren tar sig in på mål och styr otagbart upp 0-1 i nättaket bakom en chanslös Jonsson.

Foto: Kent Lundqvist

Bara minuten senare så ringer det igen. Nu är det Filip Backlund som får yta och tar betalt när han utökar ledningen till 0-2.

Foto: Kent Lundqvist

NU var ESK klart ur balans och hittar inga vägar fram offensivt mot ett ramstarkt LIF försvar. Men med knappa tre minuter kvar att spela tänds ett hopp. Bailey frispelar Tobias Smids i spel fem mot fyra och han är klinisk i avslutet bär han reducerar till 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

ESK jagar sedan en kvittering i spel sex mot fem, men mäktar inte med att forcera in pucken och får istället inkassera ytterligare en förlust mot LIF.

Foto: Kent Lundqvist

– Insatsen är på plats men spelet hackar en hel del. Känslan är ändå att vi är positiva i det vi gör och att vi utvecklas från match till match. Det är ett tufft skede just nu på försäsongen och kommande vecka kommer bli tuff den med Det är enligt planen och vi behöver detta för sedan kunna lätta lite inför premiären. Som helhet så är jag positiv till matchen även om vi förlorar, avslutar ESK-tränaren.

Nästa träningsmatch är hemma på onsdag 19:00, då ESK spelar hemma mot Köping.  


ESK – Lindlöven 1-2 (0-0,0-0,1-2)

Målen,
Period 1: X
Period 2: X
Period 3: 0-1 (46:02) William Lindgren, 0-2 (47:28) Filip Backlund, 1-2 (57:03) Tobias Smids.

PIM: 8 (2:0:6) – 12 (2:4:6)

Spelarbetyg ESK:


Emil Jonsson


Edvin Wiklund


Sebastian Lindström

Lämna ett svar