ESK föll i premiären.

Foto: Kent Lundqvist

Damtvåan: ESK slarvade bort premiärpoäng hemma mot Gideonsbergs IF.

Det blev en som väntat tight premiär hemma mot GIF där ESK hade ett bastant grepp i den första halvleken och känslan var att hemmalaget skulle få med sig alla poängen.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi var bra i den första halvleken där vi vinner mycket boll och skapar många bra chanser, säger ESK-tränaren Mattias Hemlin.

Det var ganska jämnt inledningsvis och det var GIF som styrde matchen med ett småtrevligt spel med boll, men det var uddlöst. Defensivt så hade gästerna stora problem i backlinjen som mer såg ut som en smiley än en traditionell försvarslinje.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle ESK straffa gång efter annan där Leoni Hohenthal och Thelma Lindblom rann igenom gång efter annan och det låg verkligen ett ledningsmål i luften.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle komma med 20 minuter spelat. En mycket bra omställning resulterar då Rebecka Hemlin slår en bra boll i djupet på Stina Roswall som överlistar gästernas målvakt Linnéa Pettersson och gör 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Nu var det nästa bara ESK som ägde spelet och GIF hade fortsatt stora problem i sin organisation i spelet utan boll. Hemmalaget skapar också 3-4 bra chanser att utöka sin ledning, men i stället så slarvar dom i ett till synes kontrollerat uppspel och åker på en omställning där Moa Mattsson kan kvittera till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

– Det känns som att vi har bra kontroll på matchen, men kvitteringen kändes som en riktig kalldusch, medger Hemlin.

I den andra halvleken så mattas båda lagen och spelet bedarrar. Det händer egentligen ingenting under den första kvarten. En chans skapas efter en bra slagen frispark av ESK, men ingen var med på returen som kunde städas undan av gästerna.

Foto: Kent Lundqvist

ESK som sett stabila ut i sitt uppbyggnadsspel fick problem i andra halvlek då GIF nu hittade sin organisation och kom mer samlat i sin press utan boll.

Foto: Kent Lundqvist

Det gav också utdelning i den 66:e minuten ESK har bollen under kontroll, men spelar fast sig själv grunt i defensiven och det slutar med en hörna för gästerna. ESK står och tittar på när en andraboll landar hos en borttappad Julia Sandell som gör 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

ESK försöker att flytta fram i sin jakt på poäng, men det var påtagligt att man var tagna av både solen och stundens allvar med premiär på hemmaplan osv… Det skapas en bra chans som Roswall har, men Pettersson räddar och GIF kan hålla undan och vinna.

Foto: Kent Lundqvist

– Klart att det är besviket och surt att förlora, det tycker nog alla i laget. Vi orkar inte riktigt idag och lyckas inte lösa deras höga press här i andra. Tyvärr är vi alldeles för passiva vid deras segermål. Vi får slå av oss det här och jobba vidare, avslutar ESK-tränaren.

Enköpings SK – Gideonsbergs IF 1-2 (1-1)

Målen, 1-0 (20 ) Stina Roswall, 1-1 (38) Moa Mattsson, 1-2 (66) Julia Sandell.

Spelarbetyg ESK:


Ida Ackelman


Stina Roswall


Leoni Hohenthal

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar