ESK föll i måstematch på Enavallen.

Platt fall på Enavallen. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK åkte på en ny storförlust hemma mot Rimbo IF och är fortsatt illa ute i damettan.

ESK som är i stort poängbehov och är på en degraderingsplats i serien med 6 poäng på kontot var inför hemmamatchen mot Rimbo i stort poängbehov.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja så var det och är det verkligen, vi hade behövt vinna den här matchen, medger tränare Lovisa Delby.

Det blev dock ingen lyckad första halvlek där gästande Rimbo är svidande effektiva och i praktiken avgör matchen. Två snabba mål av Therese Rizzo i minut 14 och 18 gör att gästerna säter sig i förarsätet och när samme Rizzo fullbordar sitt hattrick i den 40:e är det en rejäl uppförsbacke för ESK.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi skapar en hel del bra chanser, men gör inga mål och dem gör i stället 3-0 på oss. Det som är beklämmande är att alla tre målen kommer till på samma sätt, inspel snett inåt bakåt och mål, berättar Lovisa.

Den andra halvleken startar illa även den och Rimbo kan definitivt avgöra tillställningen med att tidigt göra både 0-4 genom Matilda Ullström & 0-5 Anica Krstic. ESK tröst målar sedan till 1-5 genom Sofie Hedengren och har också bud på en hel del till genom inbytte och mycket pigge debutanten – Ida Andersson som gav ett spännande intryck.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja både hon och Rebecca Hemlin som gjorde sin första match från start i serien och gick 90 minuter är spelare som jag gärna ser med i fortsättningen också, berömmer Lovisa.

Matchen avslutas med att gästernas Tuva Klar fastställer slutresultatet till 1-6 och ESK är fortsatt illa ute i serien.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja det blåser inga positiva vindar för oss just, om man jämför med Rimbo som har medvind och gör en bra match. Vi spelar överlag lite för nätt och även om vi skapar chanserna så är vi inte riktigt på plats mentalt och är inte tillräckligt rejäla. Det samma gäller spelet utan boll, vi behöver vara starkare och mer beslutsamma i det spelet och våga ta för oss mer. Glädjande dock är att Clara Lindvall är tillbaka och kan avsluta säsongen med oss, summerar Lovisa.

Enköpings SK – Rimbo IF 1-6 (0-3)

Målskytt ESK: Sofie Hedengren

Varningar: 2-1
Utvisningar: 1-0

Resultat & tabell >>>

 

One Response to ESK föll i måstematch på Enavallen.

Lämna ett svar