ESK föll borta mot BP!

Foto: ESK Dam

Enköpings SK stod upp bra borta mot IF Brommapojkarna men föll med klara 0-5 (0-4) där en svagare första halvlek avgör.

ESK kom ut och försökte att sätta press på ett bra BP, men det gick sådär då hemmalaget kunde föra spelet som dem ville med ett bra tempo och gör hela 4-0 under den första halvleken.

I den andra halvleken får dock ESK mer att säga till om man lyckas flytta fram spelet en aning och fick längre anfall på hemmalaget som dock vann den andra halvleken med 1-0 och matchen med 5-0.

– 0-5 speglar absolut matchbilden mot ett imponerande BP, tycker ändå det finns positiva delar i matchen då vi skänker bort alldeles för enkla mål i den första halvleken.Vi spelar fast oss själva i uppspelsfasen och vi blir ett lätt byte mot ett högt pressande BP, som gör två av målen på detta sätt. Betydligt bättre andra halvlek då vi får upp lagdelarna högre och skapar en del halvchanser. Det härdar att möta tufft motstånd och försvarsarbetet sätts verkligen på prov. Ina Buström som mittback, Sofie Hedengren och Leonie Hohenthal skall ha lite extra beröm i ett hårt jobbande ESK. Nya tag nästa helg mot P18, säger tränare Tomas Karlsson

Den fördetta Fanna BK spelaren Malin Broberg var nöjd med sina 30 minuter hon fick i sin nya klubb BP.

– Det kändes bra för min del, hade såklart velat spela hela matchen men serien är viktigare och vill inte utmana att dra på mig en längre ”rehab” period. Det var riktigt kul att se hur laget verkligen tagit sig an alla sekvenser som vi tränat på i veckan. Vi hade bra bolltempo, mycket löpvilliga spelare vilket gjorde det svår för ESK att hinna med. Vi skapar väldigt bra ytor för varandra samt tar vara på våra målchanser. I andra blev vi lite nonchalanta eftersom att första halvlek var av väldigt bra kvalité, lite slarvfel osv… men vi ska absolut vara nöjda med resultatet, menar Malin.

IF Brommapojkarna – Enköpings SK 5-0 (4-0)

 

Lämna ett svar