ESK fick positiva svar!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK svarade för en bra bortamatch mot div.1 laget IFK Västerås och fick med sig en hel del positiva svar.

ESK gör en bra första halvlek där laget håller jämna steg mot ett för dagen bra motstånd i div.1 laget IFK Västerås på bortaplan. Det är dock hemmalaget som gör 1-0 i den 10:e matchminuten och med knappa halvtimmen spelad kommer även 2-0.

– Men vi är inte utspelade eller så. Vi går till halvtidsvilan med ett 0-2 underläge, men vi känner att vi helt klart är med i matchen. Vi pratade om att vi skulle gå in till andra halvleken och ta för oss lite mera, vara lite tuffare och behålla det vi sagt innan matchen med att vara trygga i vårt spel, spela enkelt, med marginal samt hålla positionerna på banan, berättar ESK-tränaren Reinaldo Delgado.

Trots det så är det IFK som ganska omgående i andra halvlek utökar sin ledning till 3-0. ESK behåller ändå fokus och fortsätter att nöta på, vilket ger resultat i den 73:e matchminuten. Anna Jonsson reducerar till 1-3 på nick efter en bra slagen hörna.

– Ett mål som ger oss råg i ryggen och samtidigt som Västerås gick ner sig lite.

Målet gav ESK ett bra energipåslag och ganska omgående så blir det darr i matchen igen när Thelma Bakke blir frispelad med målvakten och kyligt placerar bollen till vänster till 2-3.

– Sen har vi ett par chanser för att kvittera, men matchen slutar 3-2 till Västerås. Pga. lite skavanker i laget (Rebecca Sandbring och Josefine Sundström) fick vi möblera om, men med bra och positivt resultat. Vi gör en bra match idag och vi ger aldrig upp matchen där vi visar att vi har en tro på det vi gör. Idag vill vi ge en extra plus till Stina Roswall som gör en kanonmatch, avslutar ESK-tränaren.

IFK Västerås – Enköpings SK 3-2 (2-0)

Målen, Anna Jonsson, Thelma Bakke Lindblom.

Nästa match för ESK är borta mot Tierps IF söndag den 29/3 kl.12:00 på Vegavallen.

Lämna ett svar