ESK fick en smakstart på säsongen!

Foto: Kent Lundqvist

Bandysäsongen i supertrean startade bra ”trots allt” för ESK Bandy som bortabesegrade SBBK B med 5-2 (1-2).

Nu var det dags för premiär i supertrean för ESK bandy, men de var ändå svårt med att få ihop manskapet.

Vi skramlade ihop precis fullt lag men fick ett återbud på väg till matchen så vi fick spela med 10 spelare matchen igenom, SBBK kom till spel med 4 avbytare, berättar Marcus Björklund.

ESK spelade avvaktande första 10-15 minuterna för att se vad som väntade.

Där efter kände vi att vi kunde attackera lite mera och genom två fina spelsekvenser gör vi både 0-1 & 0-2. Vi ligger riktigt bra i försvarsspelet och det är endast efter en liten miss som hemmalaget lyckas göra 1-2 på en omställning, vilket blir halvtidresultat.

Till andra hade nog SBBK hoppats på att få lite fart under skridskorna med hjälp av medvinden.

Den hade helt avtagit till våran stora glädje. Vi går ut och trycker till direkt genom att smälla dit både 1-3 & 1-4. Där och då får vi ett lugn i matchen och tiden rullar på.

SBBK ställer dock en sista fråga genom att reducera till 2-4, återigen på en omställning där dem kommer runt på ena kanten. Med 15 min kvar att spela väljer ESK att samla sig en stund runt en timeout, vilket blir lyckat!

Vi går ut och gör 2-5 omgående och på så sätt dödar vi också matchen. Sista minuterna rinner iväg och vi vinner till stor glädje. Sett över hela matchen gör vi en strålande försvarsinsats och det känns faktiskt i underkant med en tremålsseger. Vi missar två straffar och har utöver det fler klara lägen än vad hemmalaget har mot oss, blev mest skott utifrån från deras del. Stora plus till backlinjen med Peter Bratt, Stefan Jansson och Per Svalby, summerar Marcus Björklund.

SBBK B – ESK Bandy 2-5 (1-2)

Målskyttar ESK: Daniel Wisborg 2, Jonas Almert, Rickard Roberg, Ulf dolde.

Matcher och serien >>>

Lämna ett svar