ESK fick aldrig chansen!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey svarade för en bra insats och prestation hemma mot serieledande Hudiksvalls HC i ATG Hockeyettan, men fick inte chansen att vinna!

– Det är såklart besviket över att vi inte vinner eller tar poäng, men jag är ändå nöjd med hur vi tävlar i 60 minuter, seger ESK-tränaren Johan Jonsson.

ESK kom ut till den första perioden och aktiverade en av säsongens bästa i Hemmaborgen mot tabellettan Huddik. Med ett bra energipåslag så fick man gästerna i gungning och sett över 20 minuter vann hemmalaget första perioden på poäng.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget skulle också få utdelning med 6,22 spelet. Ett bra uppbyggt anfall signerat Hampus Wallin och Niklas Rigelius så får man tryck på Huddik och Dennis Näslund kan på egen retur trycka in 1-0 bakom gästernas keeper-Andreas Bosson.

Foto: Kent Lundqvist

ESK fortsätter att spela bra efter ledningsmålet, men med knappa fem minuter kvar att spela av den första perioden så slår en olycklig Filip Andersson en mindre lyckad passning in framför egen kasse, på egen spelare och fram till en fristående Joel Källström som kan kvittera till 1-1 bakom en av förgrundsfigurerna i matchen Simon S:t Cyr i hemmaburen.

Foto: Kent Lundqvist

– En riktigt bra period där vi gör mycket som är rätt och bra, medger Jonsson.

I mellanakten så drar ESK på sig dubbla utvisningar ganska omgående vilket gör att matchbilden tippar över till gästerna. ESK gör dock ett jättejobb i defensiven ihop med en riktigt bra S:t Cyr i kassen och 1-1 står sig.

Foto: Kent Lundqvist

I mitten av perioden så skapar ESK ett bra tryck på Huddik och Rigelius har två bra chanser att ge hemmalaget ledningen, men även Bosson visar att han håller hög klass i kassen.

Foto: Kent Lundqvist

Mitt i ESK pressen så ställer Huddik om och kommer på en blixtrande kontring där Markus Kinisjärvi vinner sin kamp mot Filip Andersson och kan raka in 1-2 för gästerna.

Foto: Kent Lundqvist

ESK får ganska omgående chansen att komma tillbaka i spel fem mot fyra. Bra uppbyggt spel ger Filip Andersson ett bra skottläge, men avslutet klingar till i ribbkrysset och ut igen. Det skulle klinga i målramen en gång till innan periodvilan och ni var det gästernas Henrik Marklund på ett friläge prickar insidan av stolpen och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi tar oss ann denna period bra och orkar stå upp hela vägen trots den tuffa inledningen på perioden med två raka boxplay, berömmer Jonsson.

I den tredje perioden så grinar det illa för ESK som inte alls har de där små marginalerna på sin sida för att kunna eller få chansen att ta poäng i matchen. Redan efter 1,23 spelat av den sista perioden så kommer ett snyggt 1-3 mål genom Mathias Hellgren och assisten kan inte tillskrivas någon annan än huvuddomare – Ludwig Gran!

Foto: Kent Lundqvist

Djupt i egen zon så kampar Wilmer Lindblad bra, men får klubban avslagen av en vedhuggare från Huddik utan att Gran agerar – Bedrövligt!

Foto: Kent Lundqvist

Det stannar inte där för Gran som omgående, på ett minst sagt pinsamt sätt, skall kompensera för sitt misstag och gräver djupt i hittepålådan och hittar en utvisning på gästernas William Mann? Gör om gör rätt!

Foto: Kent Lundqvist

ESK skulle skaka av sig bedrövelsen och ställa en sista ärlig fråga i matchen mot ett bra Huddik. Med 47,46 spelat så kommer en reducering. I spel fem mot fyra så etablerar ESK ett jätte tryck på gästerna. Efter två jättechanser så hittar till slut Ludvig Wallin rätt med ett välriktat avslut som betyder 2-3 med dryga 12 minuter kvar att spela av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Hoppet om en kvittering skulle dock grusas då hemmalaget drar på sig två utvisningar som kostar matchen. I spel fem mot tre så hittar Hellgren en lucka mellan benen på den gode S:t Cyr, vilket också fastställde slutresultatet till 2-4.

Foto: Kent Lundqvist

– Bra karaktär på spelarna där ute idag, men kan känna att vi inte riktigt fick chansen att ta poäng i den här matchen som det utvecklade sig här i den sista perioden. På uppsida är att vi återigen visar att vi mognar i spelet och är på rätt väg, kan vi nu över tid jobba på och prestera så hr över 60 minuter så kommer det att bli bra, avslutar ESK-tränaren.

Enköpings SK – Hudiksvalls HC 2-4 (1-1,0-1,1-2)

Skott: 30-34 (9-13,8-13,13-8)

Målen,
Period 1: 1-0 (06:22) Dennis Näslund, 1-1 (15:20) Joel Källström.
Period 2: 1-2 (32:15) Markus Kinisjärvi.
Period 3: 1-3 (41:23) Mathias Hellgren, 2-3 (47:46) Ludvig Wallin, 2-4 (53:27) Mathias Hellgren.

PIM: 8 (0:4:4) – 6 (0:2:4)
Publik: 225

Spelarbetyg ESK:


Simon S:t Cyr


Markus Johansson/Wilmer Lindblad


Daniel Andersson/Adam Lidström

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

Lämna ett svar