ESK får nöja sig med 2 poäng!

Foto: Kent Lundqvist

Spelet var på plats men ett ineffektivt ESK föll borta mot Strömsbro IF i sista omgången av ATG Hockeyettans grundserie.

Efter en ganska jämn inledning så är det hemmalaget som öppnar målskyttet i matchen när Joakim Axman i spel fem mot fyra får på ett bra backskott som passerar ESK-keepern Pontus Hagman till 1-0. Med 11:10 spelat så har Zebastian Bodini Schmitt ett bra läge men hemmakeepern John Morelius.

Foto: Kent Lundqvist

ESK kommer in i en bra sekvens och man sätter tryck men mitt i detta tryck så kommer hemmalaget i en kontring där den före detta ESK spelaren Viktor Ehn har ett friläge som Hagman räddar. ESK fortsätter sedan att förlägga spelet i offensiv zon. Men i stället för en kvittering så kommer ett turligt 2-0 där pucken märkligt studsar fram till en fristående Gabriel Deutsch som är klinisk i avslutet.

Foto: Kent Lundqvist

Det var ett resultat som stod sig in i periodvilan och känsla var att det var i överkant sett till spelet i 20 minuter även om hemmalaget vinner skotten klart med 15-6.

Inledningen av mellanakten går till ESK som får fast pucken och skapar tryck. Daniel Andersson är också mycket nära att reducera, men pucken vill inte in i mål bakom Morelius. I stället så vänder spelet och ESK blir pucktittande och en fristående Manne Mattisson i slottet som gör 3-0 med 2,34 spelat av perioden.

Foto: Kent Lundqvist

När sedan ESK åker på en utvisning så är det faktiskt hemmalaget som går bort sig och Rigelius kommer i ett bra läge och i svansen på det boxplay så har Ludvig Ahlin två jättechanser att reducera men svaga avslut gör att 3-0 står sig. Bara att konstatera att den där 100 % viljan att trycka in pucken är inte på plats så här långt in i matchen. I stället drar ESK på sig en ny utvisning och då kostar det! Joakim Axman trycker in en retur till 4-0.

Foto: Kent Lundqvist

ESK ger ingalunda upp matchen och man vaskar fram tre klara och heta chanser, men avsluten håller tyvärr inte samma klass som spelet i kombination med ett högklassigt målvaktsspel av Morelius. Hemmalaget får ägna sig åt att kontra och det gör man förtjänstfullt i mitten av perioden, men Ehns avslut klingar till i stolpen.

Foto: Kent Lundqvist

ESK tar en timeout och det ger omgående resultat då Ludvig Wallin gör 1-4 på en kontring. Den glädjen blir dock kortvarig då hemmalaget svarar bara sekunder senare med att göra ett tveksamt 5-1 där ESK vill hävda att pucken är blockerad av Hagman. ESK kommer tillbaka igen och reducerar till 2-5 efter ett magiskt pass av Tobias Smids som ger Wallin öppet mål.

När hemmalaget med 17 minuter spelat av perioden så får ESK chansen att få kontakt då hemmalaget drar på sig en utvisning. ESK spelar grymt bra och vaskar fram ett par bra chanser men en puck i stolpen av William Swärd kommer inte och laget går till periodvila med hemmalaget i ledning med 5-2.

ESK startar den tredje och sista perioden optimistisk och vaskar fram en dubbelchans med dryga 2 minuter spelat, men istället för reducering så är det SIF som mer eller mindre stänger matchen med att göra 6-2 med ett mäktigt backskott av Kasper Evertsson.

Foto: Kent Lundqvist

ESK fortsätter att spela bra och till slut så kommer så äntligen lite utdelning när Robin Nilsson snyggt hittar Niklas Rigelius vid en stolpen och han rakar in pucken till 3-6. En stor eloge till ESK som trots underläget jobbar och spelar riktigt bra och skapar jättechanser. Det skulle komma ytterligare reducering med 2,31 kvar att spela då Wilmer Lindblad trycker in 4-6 i spel fem mot fyra.

ESK får sedan en ny chans i spel fem mot fyra ganska omgående. Och man tar också sin målvakt Hagman för spel sex mot fyra och man skapar omgående två bra chanser som Morelius dock räddar och matchen slutar med förlust för ESK som då ”bara” får med sig 2p in i väntande fortsättningsserie.

– Jag tycker att vi spelar upp oss i period 2 och 3 och försöker komma ikapp underläget från första perioden. Är besviken på resultatet, men idag tycker jag att vi saknar inställning att göra klart jobbet framförallt i den första perioden där vi inte står att kännas igen, säger ESK-tränaren Johan Jonsson efter slutsignalen.

Vad händer nu fram till omstarten?

– Nu kommer vi träna på kommande vecka och fortsätta med grundspelet innan vi tar julledigt. Tycker att det finns stor potential i laget så det gäller att ha tålamod och hela tiden repetera alla moment, avslutar ESK-tränaren.

Strömsbro IF vs Enköpings SK – (2-0,3-2,1-2)

Skott: 34-31 (15-6,11-14,8-11)

Målen,
Period 1: 1-0 (09:12) Joakim Axman, 2-0 (15:30) Gabriel Deutsch.
Period 2: 3-0 (22,34) Manne Mattisson, 4-0 (27:34) Joakim Axman, 4-1 (33:31) Ludvig Wallin, 5-1 (33:42) Pontus Andersson, 5-2 (36:13) Ludvig Wallin.
Period 3: 6-2 (43:20) Casper Evertsson, 6-3 (46:47) Niklas Rigelius, 6-4 (57:29) Wilmer Lindblad,

PIM:  (0:2:4) –  (2:4:2)
Publik: 161

Spelarbetyg ESK:


Niklas Rigelius


Adam Lidström/Pontus Hagman


William Kaijser/Dennis Näslund

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

Lämna ett svar