ESK får det inte att fungera över tid!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey kunde inte följa upp helgens seger – föll tungt borta mot Sollentuna HC och är nu indragna i bottenstriden på allvar.

– Ja, vi får träna målskytte. 38 skott och 0 mål. De får vad jag tycker 2 enkla mål i första perioden även om andra är i PP, berättar ESK-tränaren Christian Nordenberg.

Hemmalaget fick en drömstart på matchen hemma mot ESK när Fredrik Wink gör 1-0 redan efter 2,11 spelat av den första perioden. Det skulle fortsätta grina illa för ESK under perioden där man drar på sig två utvisningar ganska efter varandra och då blir det kostsamt. Hemmalagets Philip Wong gör 2-0 med vilket stod sig in i periodvilan.

– Första är en period där vi inte riktigt får till det utan vi är ganska slätstrukna och reagerar mer på vad som händer istället för att ta kommando och agera.

Det blev en tight mellanakt där ESK ganska tidigt fick chansen i spel fem mot fyra, men det är fortsatt en spelform som man inte alls får att fungera önskvärt, sämst i serien både i spel fem mot fyra och fyra mot fem. I stället är det SHC som utökar sin ledning sent i perioden när Oscar Kellerstam gör 3-0.

– I andra perioden skapar vi en del bra chanser, men deras målvakt gör det bra och har lite tur med sig också. Tyvärr är det de som gör målet på ett av 5 skott. I andra tycker jag att vi gör bra saker. Vi får upp intensiteten och farten men som sagt, vi får inte in pucken.

SHC drar på sig en utvisning i slutet av den andra perioden och tidigt i den tredje, men ESK lyckas inte straffa det och ta sig in i matchen igen. Istället kunde SHC fastställa slutresultatet till 4-0 i öppen kasse genom Fredrik Wink sedan ESK chansat med spel sex mot fyra och sex mot fem i slutskedet.

– I tredje tuggar vi vidare men får inte in pucken. Vi får chansa lite mer för att försöka få dit en reducering och kontakt men de gör sitt 4:e i tom bur tyvärr, avslutar Nordenberg.

Sollentuna HC – Enköpings SK 4-0 (2-0,1-0,1-0)

Skott: 35-38 (20-9,5-13,10-16)

Målen,
Period 1: 1-0 (02:11) Fredrik Wink, 2-0 (14:14) Philip Wong,
Period 2: 3-0 (38:54) Oscar Kellerstam.
Period 3: 4-0 (59:28) Fredrik Wink.

PIM:  (0:4:6) –  (4:0:26)
Publik: 83

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

Lämna ett svar