ESK dam föll i träningsmatch.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK har startat upp sina matchförberedelser inför kommande säsong i damernas div.1 med fem nya spelare i laget hemma mot Uppsala F19 och det blev förlust med 3-6 (0-2)

De fem nya spelarna som ESK testar är Eskilstuna Uniteds Ida Norström och Sargonia Solaka, Kajsa Hall-Wistling från Gideonsberg, Filippa Lundin från Kungsängen och Stina Bender från Skara som haft flera års uppehåll från fotbollen.

ESK som träningsspelade mot Uppsalas F19 lag stod upp bra och visade att man tagit steg i sin utveckling om man jämför med förra årets match ungefär vid samma tidpunkt på säsongen. Matchen blev en öppen historia med många mål och chanser.

– Vi ville ha en tidig träningsmatch för att få se några prov spelare i matchsituationer, och IK Uppsala F-19 ställde upp med kort varsel, berättar Tomas Karlsson.

I den första halvleken är det bra fotboll för att vara så tidigt på säsongen, men gästerna är starkast och leder med 2-0 där båda målen gjordes av den före detta ESK spelaren – Beata Olsson.

Det kändes bra i matchen även om det var lite konstigt att möta ESK. Jag har kommit in bra i laget och klubben, ett härligt gäng och en bra träningsmiljö, berättar Beata.

Första halvlek är mycket välspelad och har sällan sett så bra kvalitet från båda lagen så tidigt på säsongen. Ida Norström (Eskilstuna) spelade balans på mittfältet med Julia Lindström, såg väldigt bra ut och det lyser kvalitet i den uppställningen. Sargonia Solaka (Eskilstuna) spelade centralt i trean (4-2-3-1) en riktig slitvarg med teknik, fysik och känsla, mycket imponerande. Kajsa Hall-Wistling (Gideonsberg) en tuff och stark ”target player” som skapar mängder med avslut och lägen men kan även hålla i boll och fördela. Flera spelare fick lite ovana positioner men gör det väldigt bra, kul att se, säger Tomas.

Andra halvlek startar ESK mycket bra och går upp till 2-2 efter mål av Sargonia och Kajsa.

Vi byter en hel del spelare och bla. Stina Bendner (Skara, haft uppehåll ett tag) och Filippa Lundin (02:a Kungsängen) får känna på hetluften och gör det bra. Matchen slutar 3-6 där Sargonia även gör vårat 3:e mål. En mycket bra genomkörare i fys-tider där alla spelare ligger längre fram i kvalitet än tidigare år, summerar Tomas.

Nästa uppdrag för ESK blir den 10-11/2 februari, då åker laget till Gästrikland för att spela Valbo-cupen.

Enköpings SK – IK Uppsala F19 3-6 (0-2)

Målskyttar,
ESK: Sargonia Solaka, Kajsa Hall-Wistling.
IKU: Beata Olsson 2, Julia Lidar 2, Lourin Ibrahim 2.

Lämna ett svar