ESK bjöd bort poängen i Bahcohallen.

Foto: Kent Lundqvist

När ATG Hockeyettan vände så stod inte ESK Hockey alls att känna igen hemma emot Hanvikens HK .

Det startade magiskt för ESK som svarade för en bländande hockey inledningsvis av hemmamatchen mot HSH som mest såg ut som statister under de första sju minuterna.

Foto: Kent Lundqvist

Det var ett stort spelövertag som bäddade för 1-0 där Glenn Guttelvik svarade för ett bländande förarbete in i offensivzon där Sebastian Bodini Schmitt läckert serverar Almtuna lånet Hugo Lindman Gustafsson ett bra läge och han trycker in pucken bakom gästernas burväktare Hugo Edlund.

Foto: Kent Lundqvist

Bara 39 sekunder senare så får vi se en ny läckerbit när André Fredriksson snyggt hittar en fristående Dennis Näslund som knäpper in 2-0 och allt såg så bra ut i det här läget av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Det skapades också fortsättningsvis bra chanser för mer, men när ESK bedrövligt onödig drar på sig två raka utvisningar med dryga sju minuter spelat vänder matchen. Hanviken ser till att reducera till 1-2 genom Robin Askebrand och kvitterar till 2-2 genom Charlie Ahlberg inom loppet av 20 sekunder i powerplay.

Foto: Kent Lundqvist

Det var också ett resultat som stod sig in i periodvilan.

– Vi är inte tillräckligt ödmjuka efter den kanonstarten på matchen som vi ger oss själva med två snabba och bra mål, konstaterar ESK-tränaren Johan Jonsson.

I mellanakten så händer det igen. ESK dominerar inledningen och får chansen i spel fem mot fyra tidigt i perioden och då trycker Robin Nilsson in 3-2.

Foto: Kent Lundqvist

Den glädjen varar inte ens i en minut! Man ger bort en puck under kontroll i egen zon och då är det kvitterat till 3-3 genom Joel Ahlin.

Foto: Kent Lundqvist

ESK får dock förnyad vind i seglen då Ludwig Ahlin dryga minuten senare vispar in en retur till 4-3 och nu skulle väl ändå hemmalaget ta greppet om den här matchen?

Foto: Kent Lundqvist

Inte alls! Istället så kommer det mer av det slarviga spelet i egen zon och HSK kan vända på steken och gå till periodvila i ledning med 5-4 efter mål av William Garpenlöv & Mathias Schumacher.

Foto: Kent Lundqvist

Underläge med ett mål inför den tredje och sista perioden och förväntningarna på en anstormning av hemmalaget var att vänta, men den uteblev helt och mycket handlade om mycket svaga uppspel.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, vi ger oss själva inget att spela på och då är det svårt att få kvalité i utgångarna och uppspelen, medger ESK-tränaren.

HSK kom att få en jättechans att stänga matchen då man tilldöms en straff, men den räddar hemmakeepern Simon S:t Cyr.

Foto: Kent Lundqvist

HSK kunde dock kontrollera händelserna och med ett smart bortaspel så såg man till att istället stänga matchen med knappa 7 minuter kvar att spela av matchen då Askebrand gör 4-6.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är mer fokus på att ge sig själv poäng på kontot än att spela ett kollektivt spel både med och utan puck och det håller inte ikväll, inte någon kväll, det håller aldrig, säger en besviken ESK-tränare Johan Jonsson efter slutsignalen.

Enköpings SK – Hanvikens HK 4-6 (2-2,2-3,0-1)

Skott: 36-31 (12-9,16-12,8-10)

Målen,
Period 1: 1-0 (03:21) Hugo Lindman Gustafsson, 2-0 (04:00) Dennis Näslund, 2-1 (07:39) Robin Askebrand, 2-2 (07:59) Charlie Ahlberg.
Period 2: 3-2 (20:53) Robin Nilsson, 3-3 (21:40) Joel Ahlin, 4-3 (22:48) Ludwig Ahlin, 4-4 (32:50) William Garpenlöv, 4-5 (39:27) Mathias Schumacher.
Period 3: 4-6 (53:09) Robin Askebrand.

PIM: 6 (4:0:2) – 6 (0:4:2)
Publik: 248

Spelarbetyg ESK:

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

Lämna ett svar