ESK behövde inte övertyga.

Foto: Kent Lundqvist

Herrfotboll: ESK behövde inte förta sig för att bortabesegra seriekollegan Västerås IK på bortaplan.

– Vi vinner matchen vilket i sig är ett kvitto, men samtidigt vill vi bli mer konsekventa och göra de bra sakerna oftare och snabbare, berättar ESK-tränaren Henrik Norrström.

ESK om dock in bra i bortamatchen mot VIK och i den 4:e minuten så utmanade Samuel Granlund hemmaförsvaret och bollen hittade fram till Kakra Boakye som kunde göra 0-1.

Med halvtimmen spelad så kom nästa mål.  Efter en högerhörna landade bollen hos Granlund som elegant, med en cykelspark, gör 0-2.

ESK hade flera chanser och bud på fler mål, men 2-0 stod sig in i halvtidsvilan. Hemmalaget lyckades reducera till 1-2 med timmen spelad av matchen, men ESK skulle få sist ordet i matchen när nyförvärvet Alvin Johansson trycker in 1-3.

– Vi blandar bra aktioner och intentioner med en del basala tekniska misstag och vi slarvar lite för ofta bort lägen i sista tredjedel. Finns saker att arbeta med, men vi har också en stabil grund att stå på. Vi släpper till väldigt få målchanser och vi blir mer och mer bekväma i uppspelsfasen. Nu ser vi fram emot en avslutande del av försäsongen där mer och mer av arbetet riktas in mot seriespelet, avslutar Norrström.


Västerås IK – ESK 1-3
(0-2)

Målen, Samuel Granlund, Kakra Boakye, Alvin Johansson.

Lämna ett svar