ESK Bandy nollade VTBS!

Foto: ESK Bandy

ESK Bandy fortsätter jakten på toppen av supertrean efter seger hemma mot Visättra Tige r BS med 7-0 (4-0).

Kvällen till ära (alla hjärtans dag) fick ESK ihop lag med tre avbytare.

Vill nog påstå att det är starkaste laget vi kan ställa på banan, Visättra kom med precis fullt lag. Innan match snackade vi om att gå ut och köra ordentligt och ha bra snurr på bytena för att hålla ett högt tempo, berättar Marcus Björklund.

I början av första halvlek håller ESK tempo inledningsvis och gör både 1-0 & 2-0.

Efter den perioden går vi ner i deras tempo och går lite för mycket rakt fram. Vi avslutar ändå halvleken bra med att göra både 3 & 4-0. Visättra skapar några hörnor och har ett skott i stolpen under första halvlek. Känns lite i underkant med 4-0 i halvtid då vi krånglar till det i avslutningslägena, vi överarbetade eller passade istället för att sätta dit bollen. Vi pratade ihop oss om att sätta igång bollen lite enklare och spela runt lite mer i andra under halvtidsvilan. Vi kände väl att första 10-15 minuterna av andra skulle Visättra försöka skapa tryck, berättar Marcus.

ESK gör ändå 5-0 i början av andra och jobbar sig också fram till en straff i mitten av halvleken, vilken resulterar i 6-0. Efter det går ESK ned lite och Visättra skrapar fram några skott utifrån och får även en straff vilken Marcus räddar samt även dubbla returer efter den.

Anfallet efter gör ESK istället 7-0. I slutet åker hemmalaget på 2 utvisningar pga. av snack efter ett bortdömt mål, ESK reder ändå ut den perioden ganska enkelt och kan räkna in fjärde raka segern och en intakt nolla för spelande tränare Marcus.

När andra väl börjar tycker jag att vi genomför det vi pratade om, men tendensen i avsluten höll i sig. Vi skämta lite om att bandyn har annandagsbandy, men vi körde Allahjärtansdagbandy istället. Motståndarna hade lite svårt att få ihop lag pga. det medans vi var fler än vi varit under hela säsongen, summerar en nöjd Marcus.

ESK Bandy – Visättra Tiger BS 7-0 (4-0)

Målskyttar ESK: Gustav Wallin 2, Daniel Wisborg 2, Jonas Almert, Stefan Jansson, Daniel Maurd.

 

Matcher och serien >>>

Lämna ett svar