ESK Bandy gav sig själva en bra julklapp!

Det lossnade tillslut för ESK. Foto: Kent Lundqvist

ESK Bandy vann säsongens första hemmamatch i Supertrean mot Norrtulls SK med hela 13-3 (4-2).

Efter en rent bedrövlig första halvlek så rycker vi upp oss och gör en riktigt bra andra halvlek som ger en bra känsla och glädje att ta med inför lite ledighet över helgerna, berättar Marcus Björklund.

ESK hade en bra känsla inför matchen, men det grusades under den första halvleken som var allt annat än bra.

Vi fick ihop lag med 2 avbytare så det kändes riktigt bra inför hemmapremiären. Slapp även regnet men isen blev svårspelad halvvägs in i halvlekarna. Om känslan inför matchstart var bra så var den väldigt ”inge vidare” i halvtid. Vi går upp till 2-0 utan att spela bra och efter att dem gjort 2-1 tar vi en timeout för att prata ihop oss. Det blir lite bättre, men inte bra. Vi gör 3-1 men omgående blir det 3-2, sen lyckas vi spela av första halvlek och även göra 4-2, berättar Marcus.

I halvtid blev det ett ordentligt snack för ESK som bestämmer att dem måste spela mer för varandra och göra det enklare.

– Vi går ut och gör en rejält mycket bättre andra halvlek där det åks mer skridskor och vi får igång ett bättre spel. Vi går ifrån till 7-2 innan de reducerar till 7-3. Efter det öppnar det upp sig mer och vi får till några riktigt bra omställningar där vi rinner ifrån tillslut, avslutar Marcus.

ESK Bandy – Norrtulls SK 13-3 (4-2)

Målskyttar ESK: Jonas Pürkner 4, Ulf Dolfei 4, Daniel Wisborg 3, Daniel Kåberg 1, Jonas Almert 1.

Matcher och serien >>>

 

 

Lämna ett svar