ESK Bandy fortsätter att vinna!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Bandy har startat jakten på toppen och efter hemmaseger med 12-3 (5-2) över tabelltrean GT/76 IK är laget nu bara 2 poäng bakom tabelltvåan SIF Norrtelje.

Vi samlade ihop till en spelare kort efter sjukdomar och sena återbud. Vi fick tillbaka spelförande mittfältare i form av Dan kåberg och Jonas Pürkner samt Anders Ulmstedt som gjorde säsongspremiär i backlinjen till denna match. Vi kände att det var defensiven som fick prioriteras och fokusera på kontringar, berättar Marcus Björklund.

När matchen väl börjar får ESK en kanonstart, via två bjudningar av deras målvakt gör hemmalaget 1-0 på att skott utifrån kanten och 2-1 på en flipp in i straffområdet som slinker in.

Vi håller den ledningen i 10-15minuter innan dem kvitterar till 2-2. GT äger mycket boll, men vi håller dem utanför straffområdet och har 5-6 spelare i vägen för avsluten, berättar Marcus.

Mellan minut 30 till 40 är ESK ruskigt effektivitet. Dem går från 2-2 till 5-2 genom ett hörnmål och två riktigt bra kontringar.

Det är riktigt glatt i halvtid och tröttheten märker man inte av bland grabbarna. Vi pratar ihop oss om att fortsätta som i första halvlek. När andra väl börjar får vi en pangöppning, vi gör två mål första 5 minuterna och där kändes det som att vi avgjorde matchen litegrann, menar Marcus.

GT skapar ändå en sista forcering under 10-15 minuter i mitten av halvleken där dem gör 3-7 på straff och Marcus själv i ESK målet får göra en hel del viktiga räddningar.

Vi slår hål på den pressen genom att kontra effektivt. Mellan minut 70-80 gör vi 4 snabba mål och rundar sedan av med 12-3 sista minuten. Vill berömma den defensiva insatsen som leder till att vi lyckas få till bra kontringar på spelförande spelare. Krigarinställningen är verkligen tillbaka nu och vi känns riktigt starka just nu. Nu siktar vi på att vinna resten och med lite tur kan vi möjligen knipa en 2:a eller 3:e plats i serien vilket får ses som bra efter början på seriespelet, summerar Marcus.

ESK Bandy – GT/76 IK C 12-3 (5-2)

Målskyttar ESK: Jonas Pürkner 3, Gustav Wallin 2, Jonas Almert 2, Ulf Dolfei 2, Stefan Jansson, Dan kåberg, Peter Bratt.

 

Matcher och serien >>>

Lämna ett svar