ESK Bandy avslutade snyggt!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Bandy avslutade säsongen med två raka segrar i Supertrean och slutade som tabelltrea efter en stark avslutning.

– Ja avslutning var riktigt skön. Matchen mot Norrtull blev en snömatch där snön vräkte ner och spelet vart mest lyft och långa kast. Vi tog jobbet och van med 9-3 efter 5-2 i halvtid, berättar Marcus Björklund.

Målskyttar var: Robert Skogevall 5, Jonas Pürkner 2, Rickard Roberg, Daniel Wisborg.

– Sista matchen mot redan klara seriesegrarna SBBK spelades i lätt snöfall där man ändå kunde driva bollen hyfsat bra men blev en del flipp. Vi kom till spel med precis full lag då det är sportlovstider, Spånga kom till spel med 4 avbytare, berättar Marcus.

När matchen väl börja låter ESK gästerna föra spelet med mycket boll medans hemmalaget ligger rätt i positioner och ställer om riktigt starkt med 2-3 spelare.

– Vi skapar på så sätt de vassaste chanserna och gör både 1 & 2-0 första 20 minuterna. Spånga försöker spela med mycket fart, men vi kommer in bra på kropp och får stopp på deras anfall och spelar själva med en otroligt bra lugn när vi själva har boll, säger Marcus.

Efter 30 minuter spelar ändå spånga sig igenom och reducerar till 1-2. I slutminuterna får gästerna även in kvitteringen till 2-2 efter en trasslig situation där ESK missar en rensning.

– 2-2 i halvtid kändes med förutsättningarna bra. Man märkte en liten frustration från Spångas sida, dem ville verkligen avsluta bra med en vinst. I andra halvlek fick vi vinden i ryggen efter att spånga haft det i första. Med lite vila och vinden ryggen går vi ut och sätter press direkt vilket Spånga får problem med, säger Marcus.

ESK gör omgående 3-2 och efter 20 minuter även 4-2.  Spånga valde därefter att ta timeout.

– Vi förstod att dem skulle försöka lyfta mer och sätta hög press och gjorde om lite i laget inför det. De lyckas reducera till 3-4, men vi replikerar direkt med att göra 5-3. Efter det åker vi på en utvisning. Idag var vi ändå större och i deras sista desperata press trycker vi in 6-3. Kändes som att vi fick lite fördel i matchen med hjälp av den snön som föll lite lätt då vi var större och starkare i närkamperna och dem inte fick nytta av sin skridskostarka på samma sätt, summerar Marcus.

Målskyttar var. Robert Skogevall 3, Rickard Roberg, Jonas Pürkner, Jonas Almert.

Hur vill du summera säsongen?

– För att summera säsongen skulle jag säga en katastrofal inledning där vi inte alls är med, Vi hittar inte rätt i varken defensiven eller offensiven. Vi har även lite problem inledningsvis med att få ihop fullt lag, säger Marcus som fortsätter:

– Efter nyår hade vi lite diskussioner om vad vi behövde göra för att vända på det och börjar hitta rätt mer och mer. Trots det åker vi på några förluster men efter att vi åkte på förlusten mot SBBK’s b-lag blev det för mycket. Det var riktigt arga och besvikna miner vilket mynna ut i en otrolig beslutsamhet. Redan matchen efter visade vi krigarinställning och vann en riktigt jämn match mot Norrtelje.

– Därefter rullade det på och allt som inte fungerade i början fungerade plötsligt. Vi stänger till defensivt och offensivt är det otroligt inspirerande och vägvinnande spel. Vi avslutar serien men 6 raka vinster och när serien är färdigspelad har vi slagit alla lag minst 1 match. Som helhet är vi ändå nöjda med en tredjeplats då lagen framför oss är lagen som kom ner från div.2 till denna säsong. Serien har hållit betydligt högre nivå i vinter jämfört med ifjol, avslutar Marcus.

Matcher och serien >>>

 

Lämna ett svar