ESK avslutar & börjar en ny säsong!

Emma Lindgren gav ett piggt intryck. Foto: Kent Lundqvist

ESK som avslutade säsongen i Damettan riktigt bra stänger säsongen med att starta arbetet inför säsongen 2019.

Innan ESK stänger butiken för säsongen 2018 så spelade man en träningsmatch hemma mot FC Djursholm där man tittade på en del nya spelare som deklarerat intresse att komma till laget.

– Ja, det är spelar som sökt sig till oss själva och vill testa och då passar vi på att se dem i match innan vi går vidare med samtal om nästa säsong, berättar ESK-ledaren Tomas Karlsson.

Rebecca Sandbring har tränat en tid med ESK. Foto: Kent Lundqvist

Spelarna som var på plats var både från trakten men även spelare utifrån var på plats. Från Fanna BK var Rebecca Sandbring, Thelma Bakke Lindblom, och Michaela Lennvall Suomela på plats.

Bra fötter på backen Agnes Lundberg. Foto: Kent Lundqvist

Övriga spelare som var på plats och testade med ESK var: Emma Lindgren IFK Västerås – en toppforward som var ett piggt inslag med en tillsynes hög arbetsmoral, Agnes Lundberg Skuttunge-GUSK – en back som var bollsäker och trygg i spelet med båda fötterna samt Tyskan Loonika som vi fick se för lite för att bedöma.

Bra löpningar på Emma Lindgren. Foto: Kent Lundqvist

Vad det gäller den befintliga truppen så finns intresse från samtliga spelare att stanna och jobba vidare. Det inkluderar Cheyenne Spade och Hannah Lichtenstein.

Matchen som spelades 3x30minuter vanns av gästerna med 3-0, men det är inget som berör ESK-tränare Lovisa Delby nämnvärt.

Foto: Kent Lundqvist

– En match som jag inte tycker gav så värst mycket mer än att vi nu fått se flera av provspelarna och redan nu kunnat bilda oss en ganska bra bild och uppfattning om dem. Svårspelad match där vi hade kallat många spelare, kanske lite väl många för att få ordentlig speltid på några av dem. Svårt att få till någon rätsida på själva spelet när så många byten behöver göras. Då lärde vi oss även det till nästa gång… 😊

– Kul med provspelare och att det är en hel del spelare som visat sig vara intresserade av vår verksamhet, säger ESK-tränaren som summerar säsongen:

Sent truppbygge, stökigt och svårjobbad 😊!

Vädret med den kalla vintern gjorde det ganska svårt i perioden med provträningar för spelare utifrån, fler av träningarna ställdes in pga. ospelbara planer. Vi blev klara med truppen oerhört sent, vilket gjorde att vi låg lite grann steget efter när träningsmatcherna väl var genomförda. Vi fick dessutom tyvärr tidigt bortfall i form av ett par skador samt ett gäng graviditeter (som i sig förstås är roligt 😊!).

Foto: Kent Lundqvist

Flera av spelarna jobbar och studerar på ett sådant sätt att vi mycket sällan har kunnat träna med samtliga på plats. Alla spelare har haft olika villkor, gällande träningsnärvaro och matchspel, mycket ryckigt och ett evigt pusslande under våren. Under hösten blev det betydligt bättre kontinuitet i framför allt match, vilket underlättade arbetet.

Foto: Kent Lundqvist

Med tanke på allt detta så är det helt otroligt och fantastiskt fascinerande med den placeringen och prestationen tjejerna gör! De är magiska att jobba med och helt enastående i att plocka fram en riktig fighting spirit när det behövs och att aldrig ge upp!

Foto: Kent Lundqvist

Vi fick ett par spelare åter in i truppen i form av Clara Lindvall sent i våras, och Maria Fjellman i höstpremiären. Dessa två fyllde förstås på truppen i ett prekärt läge på ett mycket välbehövligt sätt.

Foto: Kent Lundqvist

Det stora utropstecknet är de yngre (F02 och F03) spelarnas utveckling den gångna säsongen och deras närvaro och deltagande, under framför allt hösten, var helt avgörande för oss. Otroligt roligt att vi återigen kan fylla på underifrån, att spelare från de yngre leden nu är redo att ta nästa kliv.

Foto: Kent Lundqvist

Inget som känns roligt, men jag vill dock nämna vad jag tycker är den stora floppen för året. Efter en början till mycket fint samarbete med Fanna BK Dam i form av gemensamma träningar på försäsongen, samt även diskussioner om hur vi gör det bäst med match -och träningsmiljöer under säsongen, så väljer Fanna att ”fem i tolv” helt utan förklaring avbryta samarbetet och istället dra ur sitt lag ur div 4. Dessutom en tung säsong för dem i div 2, som nu blir div 3 säsong 2019.

Enligt mig, vilket hela tiden var min ambition med samarbetet, skulle vi kunnat rädda upp denna situation ganska enkelt. Tjejerna i Enköpings fotbollsregion hade på så vis haft en helt annan utgångspunkt inför 2019. Tråkigt att vi ledare och tränare, pga. stoltheten och djupt inrotade och gråa traditioner, kan komma att beröva unga, fotbollssugna tjejer att träna och spela fotboll.

Jag önskar att många fler ledare, mycket oftare, påminner sig själva om varför man leder och tränar de man har framför dig. Vart vill man som ledare att det ska mynna ut i, för varje enskild spelare?!

Vad händer nu?

– Vi skall fortsätta arbetet med att sätta organisationen och allt annat innan vi drar igång igen i december med luciacupen, avslutar ESK-ledaren Tomas Karlsson.

 

Lämna ett svar