ESK avslutade snyggt!

Glada ESK spelare efter kryss mot GUSK. Foto: Kent Lundqvist

Ett tappert och bra spelande ESK avslutade säsongen i Damettan med att kriga till sig en poäng hemma på Enavallen mot ett formstarkt GUSK.

– Jag är otroligt nöjd med hur vi hanterar den här matchen och framför allt de sista 40 minuterna då vi spelar med en spelare mindre, säger ESK-tränaren Tomas Karlsson.

Det blev en ganska intetsägande första kvart av matchen där lagen turades om att vara bollförande, men inget riktigt farligt skapas åt något håll på banan. I den 23:e minuten så lossnar det då första Cheyenne Spade har ett jätteläge framspelad av Sargonia Solaka, men gästernas målvakt – Åsa Vallgårda kommer ut och räddar.

Foto: Kent Lundqvist

På den räddningen så vänder spelet och gästernas Josefine Stomberg får fritt fram, men hemmakeepern – Kajsa Nilsson räddar.

Foto: Kent Lundqvist

I den 26:e minuten är det dags igen för ESK. Ett snyggt anfall där Cheyenne spelar ut till Hannah Lichtenstein på högerkanten och hon sätter en perfekt boll genom straffområdet till en friställd Clara Lindvall som dock missar. Och ganska omgående får GUSK en frispark i bra läge som Sofia Fors bombar över.

Foto: Kent Lundqvist

ESK spelar sedan bra med dryga halvtimmen spelad där Cheyenne presterar i offensiv box och hittar Lichtenstein, men avslutet går över. Även GUSK har en chans ganska omgående och återigen är det Stomberg som har läget men missar.

Foto: Kent Lundqvist

I den 43:e minuten så slår Cheyenne en sylvass hörna som skapar panik i gästernas defensiv, men dem kommer undan ett baklänges mål. Återigen så skapar också GUSK en chans direkt och nu är det Camilla Erkisi som har chansen i boxen, men skjuter högt över.

Foto: Kent Lundqvist

– En bra halvlek som lika gärna kunde varit 1-1 eller mer, men lika känns rättvist, menar Karlsson.

Den andra halvleken får en olycklig inledning för ESK då Ina Burström åker på ett direkt rött kort som kan kännas hårt utdömd sett till situationen där hon krokar i en fram sprintande Stomberg.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så blir det naturligt mest boll på GUSK, men ESK strider tappert och sticker då och då upp med farliga kontringar. Men i den i den 69 minuten så kan hemmalaget inte freda sig på ett inspel från högerkanten där gästernas Sanna Öhlund mitt i boxen styr in 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

ESK strider sedan fortsatt tappert och försöker verkligen att få till något offensivt för att kunna kvittera gästernas ledning. Det är faktiskt ESK, trots 10 spelare på plan, som under den sista delen är bollförande mot ett GUSK som nu får ägna sig mest åt att försvara.

Foto: Kent Lundqvist

Den stora kvitteringschansen skulle också komma i den 88:e minuten där ESK rullar upp GUSK på vänsterkanten och Ida Andersson vinner sin kamp i boxen och hittar en friställd Lichtenstein, men avslutet går utanför och matchen kändes förlorad.

Foto: Kent Lundqvist

Men på stopptid tar Lichtenstein revansch i fritt läge i offensiv box, hon är iskall då hon istället för att avsluta spelar i sidled till Cheyenne som kan trycka in en rättvis kvittering till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

– Man kan inte annat än vara imponerad av vad tjejerna gör därute. Vi tar ju över matchen sista 10 när vi egentligen skall tappa orken. Det påvisar vilket underbart hjärta det här laget har för uppgiften och det är signifikativt för våran höstsäsong. Ett rättvist resultat och kanske med mersmak till och med, summerar en nöjd och glad ESK-tränare.

Enköpings SK vs GUSK 1-1 (0-0)

Målen: 0-1 (69) Sanna Öhlund, 1-1 (90+) Cheyenne Spade.
Varningar: X
Rött Kort: 1-0

Spelarbetyg ESK:


Frida Andersson


Cheyenne Spade/Kaisa Nilsson


Hannah Lichtenstein/Julia Lindström

 

Lämna ett svar