ESK äntligen klara för Allettan.

ESK klara för Allettan. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey vann komfortabelt hemma mot Nyköping och säkrade därmed en plats i Allettan för första gången sedan säsongen 2013/14.

– Det här var otroligt skönt där killarna gör en stark insats och är verkligen värda platsen, konstaterar ESK-tränaren Robert Kimby.

Efter en trevande men kontrollerad inledning på matchen kommer ett förlösande mål. Det är Andreas Lindqvist som får en bra passning av Andreas Sojé och han nyper till direkt vilket ger 1-0 för hemmalaget med 5,10 spelat av perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så hettar det till då Nyköping, som coachades av den före detta ESK spelaren Mathias Löf, under en avvaktande utvisning trycker tillbaka hemmalaget och har en puck som klingar till i målramen.

Foto: Kent Lundqvist

Det efterföljande spelet i Powerplay för gästerna håller dock ingen hög nivå och ESK reder ut det hela ganska enkelt.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av perioden går till hemmalaget som också skulle utöka sin ledning med tre minuter kvar att spela. Det är Jesper Bärgård som tar skott och på returen kan Adam Lidström pilla in 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi startar perioden lite passivt men växer in i den och gör också tv bra mål. Det är kanske ingen topp- prestation, men tryggheten i spelet med puck ger utdelning, säger Kimby.

ESK rivstartar mellanakten och sätter ett elakt tryck på Nyköping och det ger också resultat med 1,19 spelat. Det är Niklas Rigelius som med ett bra pass hittar en fristående Mattias Johansson som rakar in 3-0 i öppen kasse.

Foto: Kent Lundqvist

Omgående så har gästernas Johan Mörnsjö en jättechans att reducera då han får ett friläge, men avslutet går högt över mål.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så går matchen in i ett kontrollerat läge för hemmalaget som ser till att det inte bjuds på något i egen zon men det skapas heller inget offensivt.

Foto: Kent Lundqvist

Perioden ser ut att sluta 1-0 för hemmalaget, men under de sista sekunderna av den andra perioden så slarvar ESK och det straffar Nyköpings Cornelis Cilthe med att reducera till 1-3 med 19,52 på matchklockan.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi spelar kontrollerat utan att högprestera, men det känns ändå tryggt, menar Kimby.

Den tredje och sista perioden tror vi på att gästerna skulle komma ut och köra hårt. Det fanns också en del orosmoln då backarna Markus Johansson (huvudskada) och Wilmer Lindblad fått lämna matchen med skada.

Foto: Kent Lundqvist

– Min tidigare skadade fot vek sig när jag skulle ta ett skott så det var bara kliva av, men om det varit kniven på strupen för oss hade jag kunnat spela vidare, berättar Wilmer.

Men, istället är det ESK som stänger matchen med att göra 4-1. Det är i spel fem mot fyra där Hampus Wallin tar ett bra avslut och på returen håller sig Jesper Sojé framme och stöter in pucken bakom William Lundsten i gästernas kasse.

Foto: Kent Lundqvist

ESK gör sedan även 5-1 efter ett välriktat skott från sin backplats av Robin Nilsson.

Foto: Kent Lundqvist

Förvisso reducerar Nyköping till 2-5 genom Mathias Hellgren i spel fem mot fyra, men det var aldrig någon fara för segern som rättvist och kontrollerat gick till ESK som därmed är klara för spel i Allettan med 1 omgång kvar att spela av grundserien.

Tränar trion: Johan Jonsson, Joa Hellsten och Robert Kimby. Foto: Kent Lundqvist

– Känslan var att det här var vår match nästan hela vägen. En skön känsla att fixa platsen i Allettan av egen kraft och att vi nu får chansen att ta hand om skavanker och förbereda oss inför den här utmaningen. Vi kommer till spel i Allettan med gott självförtroende och vi är inte alls där för att lära, vi har visat att vi kan hota alla topplag och spelar vår bästa hockey just mot den typ av motstånd, summerar en nöjd ESK-tränare.

ESK Hockey – Nyköping 5-2 (2-0,1-1.2-1)

Skott: 27-31 (11-11,7-10,9-10)

Målen,
Period 1: 1-0 (05:10) Andreas Lindqvist, 2-0 (17:009 Adam Lidström.
Period 2: 3-0 (21:19) Mattias Johansson, 3-1 (39:52) Cornelis Cilthe.
Period 3: 4-1 (43:08) Jesper Sojé, 5-1 (51:55) Robin Nilsson, 5-2 (56:45) Mathias Hellgren.

PIM: 14 (2:2:10) – 16 (2:4:10)
Publik: 288

Spelarbetyg ESK:


Andreas LindqvistNiklas Rigelius


Adam Lidström

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar