ERK vidare till semifinalspel!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings rugbyherrar stod för en bra insats även på hemmaplan i SM kvalspelet i 7-manna och visade att man har en bra chans att ta sig vidare till SM veckan.

Det var som väntat inget snack om att ERK skulle ta sig vidare till den tredje och sista omgången av SM kvalspelet i 7-manna. De första matcherna var förvisso sega och en smula tröga i spelet, men ERK tog sig ur match efter match som vinnare.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var uppenbart att vi var slitna idag och inte blev det bättre av den värme som var hela dagen, säger tränare Jim Wetterström.

Foto: Kent Lundqvist

Efter raka segrar mot Visby, Erikslund och Sandviken stod nu huvudmålet med omgången för dörren – Södertälje i sista matchen.

– Det var den här matchen vi hade fokus på, eller jag ville se att vi kan vara med och rubba dem och med tanke på hur slitna killarna var så sa vi att vi skulle ge allt som fanns kvar i den första halvleken för att få de svar vi ville ha av matchen. Sedan fick resultatet ur den andra halvleken bli som den blir, menar Jim.

Foto: Kent Lundqvist

ERK gör det mycket bra och har med sig en övertygande ledning med 7-0 efter den första halvleken, men sedan kom värmen och syrebristen ikapp hemmalaget. Det skulle dock bli dramatiskt då ERK leder 7-5 med mindre än två minuter kvar att spela, det räckte tyvärr inte då Södertälje kunde vända och vinna matchen.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var ett bra svar och vi visade för varandra att vi absolut kan rubba Södertälje längre fram i det här SM spelet. Nu väntar den sista kvalomgången i början på juni och där skall vi vidare till SM Veckan och finalspelet, avslutar Jim.

Resultat:
ERK-Visby 21-7
ERK -Erikslund 14-12
ERK -Savdviken 19-5
ERK -Södertälje 7 – 22

 

Lämna ett svar