ERK vägde lätt i Uppsala!

ERK vägde lätt. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings rugbydamer vägde lätt borta mot Uppsala RFC och föll med klara siffror.

– Vi kom till korta och det var vår orutin som fällde avgörandet, menar ERK-tränaren Niklas Proos.

Det var påtagligt redan från start att det skulle bli en slitsam kväll för ERK tjejerna. Hemmalaget Uppsala satte omgående ett elakt tryck på gästerna som fick slita för att försvara sig, men det tog endast 15 minuter så var greppet om matchen kopplat då ställningen var 20-0.

Uppsalas Sara Sundler 22p i matchen. Foto: Kent Lundqvist

ERK försökte lyfta fram spelet, men stötte på patrull gång efter annan. Vindsnabbe Julia Folkesson i Uppsala straffade ERK gång efter annan med bra löpningar med bollen och hennes solo försök som betydde 20-0 höll hög klass.

Julia Folkesson med en soloraid, Foto: Kent Lundqvist

En gång i första halvlek kunde ERK hota och då var det bara sekunder kvar att spela, men Uppsala lyckade freda sig och kunde gå till halvtidsvila i ledning med klara 35-0.

Irma Sjöberg i ett försök att hitta offensivt spel. Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken så får ERK mer att säga till om. Tyvärr så går spelet med boll alldeles för mycket i sidled så chanserna till försök blev dock få.

Mycket spel i sidled för ERK. Foto: Kent Lundqvist

– Ja, det var lite mycket i sidled när vi hade chansen att sätta upp offensivt spel. Backarna var lite för försiktiga i sitt spel, menar ERK-tränaren.

En som tog för sig var inte helt otippat landslagsspelaren Emma Skagerlind som med dryga timmen spelat tog sig loss och såg ut att kunna lägga in ett försök för ERK, men centimeter från linjen så får hemmadefensiven stopp på henne och ERK får lämna matchen poänglösa.

Emma Skagerlind närmast ett försök.. Foto: Kent Lundqvist

– Inget snack om saken, vi fick spela försvarsspel nästan hela matchen. En bra lärpeng dock för vårt unga lag som trots förlusten skall ha en eloge för att dem krigar hela matchen och inte ger upp någonting där ute, summerar ERK-tränaren.

Enköpings RK – Uppsala RFC 67-0 (35-0)

Poänggörare URFC: Sara Sundler 22, Julia Folkesson 20, Hanna Molin 10, Johanna Boström 5, Maja Framming 5, Amanda Avinder 5.

Matcher & Tabell >>>

Lämna ett svar