ERK städade av ”Bajen”!

Foto: Kent Lundqvist

Herrarna i Enköpings RK säkrade en slutspelsplats i näst sista omgången av Allsvenskan efter att ha hemmabesegrat Hammarby.

Det startar dock mycket trevande och en smula sömnigt av hemmalaget som sattes under hård press under de första 10 minuterna.

Foto: Kent Lundqvist

I den 12:e matchminuten så lyckas så äntligen ERK jobba sig in på offensiv planhalva efter en bra aktion av Björn Aloander.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så skulle också hemmalaget ta ledningen. Efter ett riktigt konststycke på sidlinjen lyckas Žygimantas Odminys passa Oskar Proos som tar sig igenom och lägger ned matchens första försök till 5-0 och den efterföljande målsparken trycker bombsäkre Hannes Nylén in till 7-0.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna skulle dock reducera direkt med att sätta en straff till 3-7 genom Johan Gustavsson. Det skulle dock inte påverka det övertag som nu ERK skaffar sig i spelet med att höja tempot och flytta bollen effektivt.

Foto: Kent Lundqvist

Innan lagen går till halvtidsvila så är matchen egentligen över efter att David Towler Jr & Peter Karlsson gjort varsitt försök och Nylén satt sin två målsparkar så var det hela 21-3.

Foto: Kent Lundqvist

Om det inte var avgjort innan så var det så med två minuter spelat av den andra halvleken då Jesper Andersson lägger ned 26-3 och Nylén sätter 28-3.

Foto: Kent Lundqvist

Nu rinner det på och ERK dominerar den andra halvleken stort. Det hela slutar med en förkrossande 50-3 seger för ERK som därmed är klara för slutspel.

Foto: Kent Lundqvist

– Stabil seger! Kontrollerar matchen från början till slut. Får fortfarande inte ordning på inkasten så där måste vi gnugga vidare. Backlinjen spelade bra och hade många fina kombinationer, konstaterar ERKs Robin Fransson.

Enköpings RK – Hammarby 50-3 (21-3)

Poäng,
ERK: Hannes Nylén 10, Peter Karlsson 10, Oskar Proos 5, David Towler Jr 5, Jesper Andersson 5, Sebastian Sanfurgo 5, Björn Aloander 5, Oliver Löfgren 5.
HIF: Johan Gustavsson 3.

Spelarbetyg ERK:


William Olsson


Björn Aloander


Oskar Proos

Tabell & resultat >>>

Lämna ett svar