ERK SM bronsmedaljörer!

Foto: ERK

ERK vann SM-brons efter att ha besegrat Göteborg RF i två raka matcher – grattis!

ERK som vann första SM-bronsmatchen hemma mot Göteborg RF följde upp det med en ny seger på bortaplan.

Efter en jämn inledning så kopplade ERK greppet om matchen då Hannes Nyhlén gör 0-3 på en straff. Joacim Kotomäki följer upp det med att lägga ned 0-8 med ett snyggt försök och när Oskar Proos gör detsamma med knappa halvtimmen spelad hade ERK bronset i ena handen.

Foto: Kent Lundqvist

Göteborg skulle dock få lite luft under vingarna när hemmalagets Marco Quinti reducerar till 5-13 precis innan lagen går till halvtidsvila.

Foto: Kent Lundqvist

ERK öppnar dock den andra halvleken starkt och Proos lägger ned ett försök till 5-18 med endast två minuter spelat och Hannes sätter kicken till 5-20. Matchen får sitt avgörande i den 53:e matchminuten då rutinerade Bobby Nave först lägger ned ett försök till 5-25 och sätter själv den efterföljande kicken till 5-27.

Foto: Kent Lundqvist

Hannes punkterar bronsmatchen några minuter senare med att snyggt och prydligt sätta en straff till 5-30. Hemmalaget kan sedan putsa slutresultatet med tre försök och det gör att ERK vinner SM bronset med klara 2-0 i matcher och vi säger grattis till det.

– Tack! En mycket bra match! De hade en stund på 10-15 minuter i mitten på andra som dem kom igång, men vi kom tillbaka och fick ordning på allt igen. De närmade sig i slutet, men vart väl aldrig orolig att de skulle kunna lomma ikapp, säger en glad ERK-tränare Jim Wetterström efter slutsignalen.

Göteborgs RF – Enköpings RK 20-30 (5-13)

Poängen,
ERK: Oskar Proos 10, Hannes Nyhlén 8, Bobby Nave 7, Joacim Kotomäki 5.
GRK: Anton Oseldeko 5, Henning Ekstrand 5, Dzenan Durgut 5, Marco Quinti 5.

 

Läs om första matchen här >>>

Lämna ett svar