ERK skakade Pingvin RC!

Foto: Kent Lundqvist

Herrarna i Enköpings RK skakade favoriterna Pingvin RC hemma på Korsängen i den första av två SM-semifinalmatcher.

Inledningen av den låååånga första halvleken gick klart till hemmalaget och med dryga kvarten spelad så fintar matchens bäste spelare – Oskar Proos upp Pingvin-defensiven på läktaren och la ned matchens första försök och Hannes Nylén är bombsäker med den efterföljande målsparken. 7-0 till ERK var redan då i underkant.

Foto: Kent Lundqvist

PRC skulle dock svara ganska omgående och reducera till 5-7 genom Giorgi Kilasonia 5 långt ute på högerkanten. Gästerna var effektiva i de få offensiva spel de skapade kan vi konstatera.

Foto: Kent Lundqvist

Det var hemmalagets halvlek och när Jesper Andersson lägger in ett försök och Nylén sätter målsparken till 14-5 så var känslan att det skulle rinna iväg. Pingvin lyckas trots allt kraftsamla och reducera till 12-14 med, vad jag trodde, någon minut kvar att spela av halvleken.

Foto: Kent Lundqvist

Avslutningen av första halvlek blev både märklig och trist. Domaren missade tiden vilket gav 10 minuter övertid och under den tiden så bjöd gästernas Oscar Larsson på ett vidrigt övertramp! Han gav sig på en hemmaspelare med en knytnävarna och vevade friskt utan att det gav honom något straff? Vi konstaterar att det var frustrerat i PRC lägret.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi kunde fått med oss mer i första halvlek och är det något jag är missnöjd med så är det att vi inte var tillräckligt kliniska i avslutslägena, konstaterade ERKs Robin Fransson.

Det var gästerna som kom ut starkast i den andra halvleken och vänder på matchen till ledning med 19-14 efter både försök och målspark av James Campbell. Det blev dock till en väckarklocka för ERK som omgående svarar med att återta ledningen med 21-19 efter ett försök av Björn Aloander och Nylén tryckt in målsparken.

Foto: Kent Lundqvist

ERK trycker sedan på stackars PRC som ser tröttkörda ut och nu väntade man på nåda stöten. Då kommer istället en blixtrande kontring som gör att gästernas Oliver Green kan lägga ned ett försök och Campbell sätter målsparken till 21-26.

Foto: Kent Lundqvist

Nu tippade matchen över till gästernas fördel, men ur det hela så kommer en ny blixtrande kontring. Den här gången var det hemmalaget som effektivt straffar slarv i PRC offensiven när David Towler Jr på stappliga ben lägger ned ett försök som fastställer slutresultatet till 26-31.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag kan inte annat än vara stolt över killarna och deras insats här idag. Det är små marginaler som avgör och det skall vi slipa på inför returen. Skönt att vi kunde sätta det sista försöket då -5 känns betydligt bättre än -10 inför nästa match, avslutar Fransson.

SM-semifinal 2:2 spelas lördag den 7/9 15:00 i Trelleborg.Enköpings RK – Pingvin 26-31 (14-12)

Poängen,
ERK: Hannes Nylén 6, Oskar Proos 5, Jesper Andersson 5, Björn Aloander 5, David Towler Jr 5.
Pingvin:  James Campbell 16, Giorgi Kilasonia 5, Oliver Green 5, Daniel Jones 5.

Spelarbetyg ERK:


Oskar Proos


Björn Aloander


Grillan Grillfors

Lämna ett svar