ERK mot en ny säsong i Elitserien!

Foto: Kent Lundqvist

Herrarna i Enköpings RK startar på lördag upp en ny säsong i Elitserien och man är hoppfulla – Hela vägen till final i år gäller.

– Försäsongen har varit bra. Dock har det varit mycket fokus på 7-manna fram till i lördags. Där har spelarna redan visat bra kvalité i många delar av spelet. Förhoppningsvis så tar de med sig resten av spelarna nu i 15-manna, berättar ERK-tränaren Jim Wetterström.

Just träningarna i spelformen 15s har släpat och det kan komma att ta en tid innan spelet är på plats.

– Vi började 15-manna-träningarna ordentligt nu i måndags på grund av 7-manna.  Det finns en bra grund från förra säsongen. Första matchen på säsongen är alltid lika intressant då man får se vad som sitter kvar i kroppen från förra säsongen. Kommer dock bli kul att följa utvecklingen under säsongen.

Vad tror och hoppas ni på denna säsong?

– Jag hoppas på hela vägen till final i år. Jag vet att det finns inom dem. Utan tvekan. Jag tror det kommer bli en tuff säsong, men lyckas vi hålla alla spelare i form och tar hand om kropparna efter matcherna så vi håller oss hela och fräscha hela säsongen. Då kommer vi komma långt.

Vad blir nyckeln till en framgångsrik säsong?

– Jag tror att nyckeln till en framgångsrik säsong kommer vara om alla spelare lär sig sin roll på plan och gör det till sitt yttersta, då kommer vi komma långt.

Hur ser det ut med nya spelare i truppen?

Några ny spelare har vi men än så länge har bara Jesper Andersson spelat och visat upp sig. Han kommer tyvärr inte spela nu i helgen men hoppas på att se honom i de kommande matcherna, avslutar ERK-tränaren.

ERK startar säsongen på lördag med hemmamatch mot Pingvin RC 15:00 på Korsängen.

Lämna ett svar