ERK missade SM Bronset!

Foto: Kent Lundqvist

Herrarna i Enköpings RK vann den andra matchen om SM Bronset hemma mot Göteborg, men det räckte ändå inte.

Det var ett ställningskrig i cirka 20 minuter på Korsängen när ERK skulle jaga in ett 18p försprång för Göteborg i SM Bronsmatch 2:2. Det var hemmalaget som tillslut bröt mark genom att Grillan Grillfors lagt ned ett försök till 5-0, men den efterföljande kicken satte Hannes Nylén i ribban.

Foto: Kent Lundqvist

ERK hade under stora delar av första halvlek ett stort spelövertag och hade två bollar inne i Göteborgs försöksområde, men båda dömdes som ”upphållna” alltså att bollen hölls uppe av Göteborgs spelare, och aldrig lades ner som godkänt försök.

Foto: Kent Lundqvist

ERK hade sett till hela matchen cirka 60-40% av spelet, men det ville sig inte riktigt i första halvlek. I början på andra halvlek fick hemmalaget den start man behövde för att ge liv åt SM Bronset. Senad Turcinovic la ner bollen i ett försök och Hannes Nylen sparkade snyggt och prydligt in bonuskicken. ERK hade nu tagit in 12 av de 19 poängen som behövdes för att vinna Bronset.

Foto: Kent Lundqvist

Göteborg blixtrade till stundtals under andra halvlek och då lyckades de slå in en straff som ger 3p och göra ett försök, vilket drog ner humöret och energin i ERKs spel. Det var mycket klungspel pga. det regniga vädret vilket gjorde att Göteborg efter ett heroiskt uppoffrande försvarsspel lyckades stå emot ERKs stora tryck under långa stunder.

Foto: Kent Lundqvist

ERK hade ett nytt försök inne, men domaren såg inte att bollen lades ner och dömde klunga 5 m, istället. Strax efter gjorde Bobby Nave ett försök och Hannes Nylen tryckte in 2p och hoppet levde igen för ERK med ställningen 19-8. Ett försök till och det hade blivit förlängning!

Foto: Kent Lundqvist

ERK kämpade för få till det och var nära på slutet, men Göteborg spelade ett starkt försvarsspel och matchen blåstes av och Göteborg vann sammanlagt även om ERK vann matchen med 19-8. En stor besvikelse även om ERK vann matchen så missade man bronsmedaljen.

Göteborg var otroligt lyckliga över att de lyckades hålla undan över de två matcherna med 7p och vinna SM bronset. Grattis Göteborg Rugby till SM Bronset!

– Jag tycker nog att vi spelat den bästa rugbyn på fem-sex år i höst, men vi måste få till en högre lägstanivå för att komma längre, säger ERK-tränaren Robin Fransson som fortsätter:

– Det blir att bryta ihop och komma igen! Vi får ta ledigt några veckor och sedan köra igång och satsa på nästa säsong. Vi har ett väldigt bra lag på gång vilket vi bevisat under hösten, och med lite mer erfarenhet så kan vi ta ett steg till nästa säsong!Enköpings RK – Göteborg RF 19-8 (5-0)

Poäng ERK: Jonas Grillfors 5, Bobby Nave 5, Senad Turcinovic 5, Hannes Nylén 4.

Lämna ett svar