ERK klara för SM-semifinal!

ERK körde över Trojan. Foto: ERK

Herrarna i Enköpings RK hade inga större problem att säkra en SM-semifinal hemma mot NRK Troján i sista omgången av Allsvenskan.

Äntligen har spelet lossnat för Enköpings Rugby Klubb efter en strulig säsong!

ERK avgjorde matchen mot Trojan redan under de 10:e första minuterna då dem gick fram till ledning med 21–0 efter en mycket tuff och välspelad öppning av matchen och fick ett momentum som Trojan aldrig tog sig ur.

Foto: ERK

Redan i 2:a minuten gör Philip Said 5poäng och Hannes Nyhlén 2 poäng. Oliver Löfgren gör 12–0 och Hannes satte målsparken några minuter senare och det rullade på några minuter till, Philip Mårtensson lade ett försök och Hannes Kickade in bonuskicken. Så innan 10 minuter hade spelats, ledde ERK med 21–0.

Sedan var det inget snack om hur matchen skulle sluta! ERK växlade aldrig ner utan höll trycket uppe hela matchen.

– Det blir mycket lugnare när vi har erfarna spelare med i laget o de kan få ett annat lugn i spelet, säger tränare Jim Wetterström

Med erfarna spelare som Tim Johansson så fungerar spelet och laget mycket bättre, då han är otroligt duktig spelfördelare och framspelare! Han styrde spelet och matchen och får lagkompisarna att ”göra rätt” mycket oftare under en match, pga. sitt lugn på plan.

Foto: ERK

– Philip Said, Oliver Löfgren, David Bergvall och Jonas Grillfors ska ha en extra eloge för deras uppoffrande spel och tacklingsvilja. Men hela laget gjorde en bra insatsen idag, tyckte ERK-tränaren.

Norrköpingsspelarna var oerhört besvikna och fast dem tyckte att de hade ett skapligt lag med sig, så fungerade ingenting som dem tänkt ut innan. De kände sig totalt överkörda av ett lag som de vann över i våras, med 42–20. De fattade inte vad som hände, för det kändes inte verkligt, sade en Trojanspelare efter matchen. De gav också mycket beröm till ERK som genomförde matchen på ett sätt som de inte trodde ERK var kapabla till i år.

ERK tränaren – Jim Wetterström tyckte efter matchen att laget äntligen fått utdelning med något ”vi i laget” tyckt att vi haft kapacitet till, men inte fått ut under matcherna tidigare i år.

– Otroligt roligt att vi kunde visa vilket effektivt spel grabbarna ”har i sig” när det funkar som idag.

Första semifinalen spelas den 8 september hemma och 15 september borta mot antingen Exiles eller Pingvin. Exiles vann med 28–15 över Pingvin hemma vilket medför att Exiles vann serien. Vilka ERK får möta avgörs nästa helg då Trojan och Göteborg spelar. Vinner Göteborg så kommer ERK 4: a och får möte Exiles och vinner Trojan så blir det en internserie mellan ERK, Gbg och Trojan och troligtvis blir då ERK 3:a och får möte Pingvin!?

Internserie om ERK, Gbg och Trojan hamnar på samma poäng

Göteborg 4p – poängskillnad 71 – 89, minus 18p
ERK 2p – poängskillnad 164–76, plus 88p
Trojan 2p – poängskillnad 68–132, minus 64p

Enköpings RK – NRK Troján 76-5 (38-5)

Poängen,
ERK: Hannes Nyhlén 21, Philip Said 15, Jonas Grillfors, Philip Mårtensson, Tim Johansson, Senad Turcinovic, Simon Linder, Lukas Andersson, Oliver Löfgren och Bobby Nave 5 vardera.
NRKT: Henrik Ek 5.

Övriga resultat & tabell >>> 

 

Lämna ett svar