ERK jagar en semifinal.

Foto: Kent Lundqvist

Herrarna i Enköpings RK som jagar en SM semifinal spelar idag hemma mot Götebergs RF.

Under hela säsongen har ERK haft det svårt, med mycket folk borta i varje match! Bl.a  pga av orsaker som landslagssammandrag på både på senior och juniornivå och matcher, till skador o avstängningar av spelare. Vi hoppas att de flesta kan vara med i de avslutande matcherna och nu är tillgängliga mot Gbg!?

Oskar Proos och Robin Fransson hoppas vi nu är åter i startuppställningen. Senad Turcinovic ‎ är också tillbaka efter att fått en avstängning för ”hela säsongen/seriespelet” efter ett rött kort i första matchen mot Exiles. Han fick en lång avstängning, ”för snack med domaren” som ERK fick förkortat/ändrat pga av att dem överklagade SRFs beslut till RF och RIN. RIN gick på ERKs linje när dem överklagade och ”tyckte” att beslutet var ”för hårt” beroende vad som hände.

Förhoppningsvis är Viktor Pettersson, Ludde Tärnblom, Mohammad och Lukas Andersson också spelklara till helgen efter att de fick avstå förra helgens match. Birk Westerlund och Peter Karlsson är det fortfarande frågetecken runt, inför helgen, då de fick några smällar mot Exiles och vi får se hur deras tillstånd utvecklats under veckan!? Det finns kanske även finns möjlighet att få in fler spelare inför matcherna, som knappt spelat några matcher hittills? För första gången kanske ERK har full bänk under höstsäsongen och är beredda på att ge allt för att vinna!? Grabbarna kan då ge sig själva chansen att gå till SM slutspel och knipa en av semifinalplatserna!?

Slår ERK Göteborg, som har 4 poäng (borta matchen vann Gbg med 20 -19) och Trojan 2 poäng som ERK möter i sista matchen, så lever fortfarande möjligheten, fast säsongen så här långt har varit strulig på många sätt för herrarna i 15s.

Har ERK tillräcklig kraft och kan spelarna plocka fram det där lilla extra, som behövs i de två avgörande matcherna, och vända en tuff säsong till en positiv avslutning!? Chansen att vinna ett SM-brons lever!!

– Vi har absolut chans på vinst mot Göteborg. Vi har utvecklats väldigt mycket som lag sen sist vi möttes. Vi har ett mycket bra lag till helgen då Tim ”fölet” Johansson och Bobby Nave stärker laget samt att Oskar Proos och Robin Fransson som var borta förra matchen är tillbaka. Vi hoppas på att Enköpingsborna kommer ner och stöttare oss idag såklart, berättar ERK-tränaren Jim Wetterstrad.

Matchfakta:
15:00 ERK vs Göteborg RF på Korsängen, herrar Allsvenskan, 9:e omgången.

Matcher & Tabell >>>

Lämna ett svar