ERK har kopplat ett litet grepp om SM-Bronspengen!

Foto: Kent Lundqvist

ERK vann första SM-bronsmatchen hemma mot Göteborg RF, och har en liten fördel inför match två borta nästa helg.

Rugbyklubbens alla unga spelare stod upp starkt mot de mer rutinerade spelarna från Göteborg. Det var mycket spel på mitten av plan med fördel för ERK vissa stunder under matchen och för Göteborg i andra.

Foto: Kent Lundqvist

ERK inledde tidigt i matchen med att slå in straff till 3-0 från bra läge genom Hannes Nyhlén. Göteborg replikerade väldigt snabbt genom Liam Jardin och övertog ledningen med 7-3 med 13 minuter spelat av matchen. ERK hade efter det ytterligare en bra period och fick ett bra kickläge som Hannes Nyhlén satte till 6-7.

Foto: Kent Lundqvist

Spelet böljade sedan fram och tillbaka innan Göteborg, fick till ett bra anfall med många spelare inblandade, och kunde med bra händer lägga ner ytterligare fem poäng genom Anton Oseldeko plus att Christopher Nanasi sätter den efterföljande bonuskicken till 6-14. ERK hade efter det en lång spelarsekvens som avslutades med reducering efter ett snyggt försök av Senad Turcinovic och Hannes satte den efterföljande bonuskicken till 13-14.

Foto: Kent Lundqvist

I slutet av första halvlek fick ERK två försök bortdömda innan domaren, som idag hade en tuff uppgift, som han skötte, bra blåste av för halvtidsvila.

Foto: Kent Lundqvist

I början på den andra halvleken gjorde Göteborg ytterligare ett försök genom Christopher Vannerberg och utökade därmed sin ledningen till 19-13. Under den avslutande delen av bronsmatchen var det mycket tufft spel från bägge lagen där Göteborg gick över gränsen vilket i sin tur renderade i fick flera gula kort och 10 minuters utvisningar.

Foto: Kent Lundqvist

ERK:s mer rutinerade ”bänk” avgjorde i slutetskedet av matchen, då Bobby Nave, Robin Fransson och Tim Johansson m.fl kom in!

ERK bytte in sina bänkspelare, i slutet av matchen och det vände matchen till ERK:s fördel. Med dryga 60 minuters spel rinner Oliver Löfgren igenom och reducerar till 18-19. De mer rutinerade spelarna fortsatte att leverera. ERK tog sig igenom en gång till, där Birk Westerlund kunde fastställa slutresultatet 23-19 med det vinnande försöket. Strax därefter var matchen slut och ERK inkasserade en vinst i första SM bronsmatchen.

Foto: Kent Lundqvist

ERK har 4 poäng att gå på inför match nr 2 borta i Göteborg kommande helg! I SM Finalen kopplad Exiles ett grepp om guldet med att bortabesegra Pingvin med 25-18!

Enköpings RK – Göteborgs RK 23-19 (13-14)

Poängen,
ERK: Hannes Nyhlén 8, Senad Turcinovic 5, Oliver Löfgren 5, Birk Westerlund 5,
GRK: Liam Jardin 7, Anton Oseldeko 5, Christopher Vannerberg 5, Christopher Nanasi 2.

 

 

Lämna ett svar