ERK gav sig själva chansen!!

ERK siktar in sig på SM veckan. Foto: Kent Lundqvist

Rugbydamerna i Enköpings RK gjorde bra ifrån sig i Uppsala och gav sig själva en chans att nå spel SM veckan.

– Vi gör en bra dag även om vi dippade en i en match så är jag på det stora hela mycket nöjd, berättar tränare Nicklas Proos.

Nu alltså 7-mannaserien dragit igång och det har spelats  första av tre kvalomgångarna med ett slutspel Helsingborg under SM veckan som mål för ERK.

I första omgången av SM kvalet under söndagen ställdes ERK mot: Stockholm Berserkers, Uppsala RFC och Exiles Ladies.

– I den första matchen mot Berserkers spelade vi riktig bra och fick spelet att fungera som vi ville och vann med klara och rättvisa 43-0, berättar Nicklas.

ERK skulle tyvärr dippa i den andra matchen mot Uppsala.

– Det bra spelet från första matchen fick vi tyvärr inte med oss in i den andra matchen mot Uppsala. Där föll vi tyvärr in i deras tempo och fick inte igång vårt egna spel och föll med 5-26, konstaterar Nicklas.

ERK tar revansch på sig själva i den tredje och sista matchen mot Exiles, vilket ger hopp inför torsdagens spel på hemmaplan.

– I den sista matchen mot Exiles gör vi det mycket bra och stressar och pressar dem hela matchen, men lyckas inte i de avgörande momenten när vi har chansen att göra försök. Det gjorde att vi förlorade denna match med 0-15, men ett försök och jag tror vi hade haft chansen, avslutar Nicklas.

 

 

Lämna ett svar