ERK fortsätter att växa!

Damerna i ERK på väg mot semifinal i SM kvalet. Foto: Kent Lundqvist

Rugbydamerna i Enköpings RK svarade för en strålande insats och prestation i SM kvalspelet i 7 manna på hemmaplan.

– Jag är verkligen nöjd med vad vi presterar under den här dagen och tjejerna visar återigen att vi utvecklas konstant och att det ser ljust ut för framtiden, myser tränare Nicklas Proos efter en bra dag i solen på hemmaplan.

I den andra kvalomgångens inledningsmatch ställdes ERK mot Exiles som var favoriter för dagen. Det blev en mycket underhållande match med två lag som inte vek sig en tum, men det var gästerna som tidigt hittade ett hål i ERK och straffade det med att göra 0-7.

Foto: Kent Lundqvist

Uppförsbacke, men det tuggade ERK i sig och satte press på favoriterna. Med ett bra spel utan boll satte hemmalaget gästerna under press och med boll var det varierat spel där ERK vände och vred på Exil och hittade också ett hål som Moa Olsson dök i, men en gnutta tveksamhet mitt i hålet gjorde att hon inte rann igenom för ett försök.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, poäng där så vet jag inte vart den här matchen tagit vägen, medger Nicklas.

I den andra halvleken står matchen länge och väger, men det är tillslut Exil som drar det längsta strået och punkterar matchen med att göra 0-14.

Foto: Kent Lundqvist

– Inget att snacka om, men det är surt då vi har dem i gungning. Spelet lovar dock gott inför de efterföljande matcherna och det var inga budgeterade poäng här mot ett bra Exil, summerar Nicklas.

I den andra matchen så var det egentligen inget snack om saken. Emma Skagerlind vinner bollen och gör ett försök och 5-0 reda efter 15 sekunder spelat. Giganten Skagerlind var och är en av stöttepelarna i ERK anno 2018 och det visade hon när hon solo sprang igenom och gjorde 10-0 med 4 minuter spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så tappar ERK spelet lite onödigt och avslutningen av halvleken ger gästande Berskers kontakt då dem i sista sekunden reducerar till 7-10.

Foto: Kent Lundqvist

Det skakade ERK av sig i halvtidsvilan och när dem kom ut för andra halvlek var det ordentligt påslaget igen. Omgående så visar Paulina Toresäter att även hon är en stöttepelare i laget då hon rundar hela Berskers defensiven och gör 15-7, en soloprestation som var svettig!

Foto: Kent Lundqvist

Det stannade inte där för syster Matilda Toresäter visade att återväxten är god då hon svarar för en elak bollstöld och sätter bollen snabbt och säkert till Skagerlind som uppoffrande hittar ett hål i gästernas defensiv som hon straffar och bäddar för öppet landskap till Moa Krantz som fastställer slutresultatet snyggt och prydligt till 20-7.

Foto: Kent Lundqvist

– Bra genomförd match där vi i mångt och mycket spelar som vi skall, dock onödig avslutning på den första halvleken. Matilda var riktigt bra i den här matchen och visar en stigande formkurva, berömmer Nicklas.

Nu väntade spöket – Uppsala i den sista matchen!

– Ja, vi har en tid haft problem med dem i just 7-manna spelet så det var lite extra med den här matchen, medger Nicklas.

Tredje och sista matchen, nu borde energi och intensitet mattas i värmen och av det tuffa spelschemat? Icke, ERK kom ut och exploderade inför hemmapubliken. Det var en energibomb som levererades av ERK och man monterar ned Uppsala spelet fullständigt med en aggressiv press som ger resultat.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi märkte tidigt att dem var skärrade och började skälla på varandra där ute på planen vilket vi nyttjade på ett bra sätt, berättar Nicklas.

I de 4:e matchminuten kommer också utdelningen där Skagerlind jobbar fram bollen till Paulina som gör 5-0.

Foto: Kent Lundqvist

Uppsala gnuggar och gnuggar i ett försök att hitta hål i ERK defensiven, men där stöter den på patrull gång efter annan och i slutskedet av halvleken får vi se en läcker bollstöld av Matilda Toresäter och hon hittar slitvargen Sara Lennvall som förlänger snyggt till Skagerlind och hon ger hemmalaget ledningen med 12-0 i halvtid.

Foto: Kent Lundqvist

Uppsala kommer ut starkt i den andra halvleken och reducerar till 7-12 och skakar liv i matchen igen.

Foto: Kent Lundqvist

Då tömmer sig ERK fullständigt och stänger matchen. Det är Paulina som med en elak sololöpning över mer än en planhalva rundar hela Uppsala och lägger ned 17-7 och Skagerlind kickar in slutresultatet 19-7.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag är så nöjd med hur vi hela tiden växer och växer med den här gruppen, säger en glad och lite tagen Emma Skagerlind efter slutsignalen. Det är kanske den bästa tiden jag upplevt i klubben med det här laget. Det är en så skön känsla med mycket folk på träning och en bra åldersstruktur med unga och mer rutinerade spelare, det är ett jäkla drag helt enkelt. Vi gör en mycket bra dag och visar att ERK kommer att bli ett lag att räkna med i framtiden.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag är så nöjd med hur vi hanterar denna dag och att vi får avsluta den här omgången med en sådan här match. Vi vinner rättvist och nu ser vi verkligen fram emot nästa steg den 2:a juni då vi förhoppningsvis efter några veckors träning är ännu bättre, summerar Nicklas som ger Emma Skagerlind och Paulina Toresäter lite extra beröm för sina insatser under dagen.


Resultat:

ERK-Exiles 0-26
ERK- Berserkers 20-7
ERK-Uppsala 19-7

Lämna ett svar