ERK föll i SM-semifinalen på Korsängen!

Foto: Kent Lundqvist

Herrarna i Enköpings RK föll klart i den första av två hemma mot Svenska mästarna Exiles.

– Trots att vi förlorar så gör vi en bra match och stundtals ser det riktigt bra ut, menar ERK-tränaren Jim Wetterström.

Det blev en ganska väntad matchbild där ERK fick jobba och slita hårt i defensiven. Gästande Exiles har mycket boll och trycker på, men hemmalaget står upp bra och sätter den ena efter den andra snygga tacklingen med Birk Westerlund som den främste.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja han var riktigt bra idag och såg till att vi hade en bra balans i defensiven mot deras lite snabbare och bredare spel, vi fick ner farten på den bra, menar ERK-tränaren.

I mitten av första halvlek mattas ERK en smula och det straffar gästerna med att göra raska försök och säkra målsparkar av Jack Andersson vilket gav hela 0-35 när lagen tog halvtidsvila.

Foto: Kent Lundqvist

Avslutningen av den första halvleken var mycket bra av ERK som fick ned Exiles i brygga ett par gånger och det fick hemmalaget med sig in i andra halvlek där man ställde en ärlig fråga till gästerna.

Foto: Kent Lundqvist

– Märkligt, men så har det varit hela året är min känsla. Vi kommer igång sent och det är synd att vi i en SM-semi inte kan starta så här bra, säger Jim.

ERK fortsätter att spela bra defensivt och när man får chansen att gå framåt stoppar det tyvärr allt för ofta på ett svagt passningsspel. Gästerna utökar sin ledning till 49-0 innan rutinerade Bobby Nave efter ett bra spel kan sätta ett försök till 5-49 och den efterföljande målsparken sätter Hannes Nylén säkert till 7-49.

Foto: Kent Lundqvist

Nu var det darrigt hos Svenska mästarna som fick se ett tappert ERK kriga hela vägen. Hemmalagets Senad Turcinovic gör nästa försök för ERK på Korsängen vilket gav ett slutresultat på 12-63.

Foto: Kent Lundqvist

– En bra andra halvlek som ger mersmak inför returen borta i Stockholm nästa helg. Det är detaljer i spelet som inte riktigt flyter på som det borde och det skall vi jobba med i veckan och sedan får vi se om vi kan skaka dem, avslutar ERK-Tränaren Jim Wetterström

Enköpings RK – Exiles 12-63 (0-35)

Poängen,
ERK: Bobby Nave 5, Senad Turcinovic 5, Hannes Nylén 2.

Exiles: Jack Andersson 18, Jason Keen 10, Giga Khanishvili 10, Sigmund Roth 5, Jeandre Van Vuuren 5, Antoine Coopoosamy 5, Alasdair Mabon 5. Namnlös 5.

 

Lämna ett svar