ERK fick som väntat det tufft på Korsängen.

Foto: Kent Lundqvist

Herrarna i Enköpings RK föll programenligt hemma mot favoriten Pingvin RC från Trelleborg.

ERK som har haft en tuff öppning på säsongen stod upp bra mot Pingvin. Även om det var gästerna som hela tiden var i poängledning så var det under den första halvan av matchen hemmalaget som låg på och pressade.

Foto: Kent Lundqvist

ERK som efter dryga kvarten var i underläge med 0-14 där PFC gjort två kontringsförsök, men hemmalaget svarar med att lägga in ett försök och reducera till 5-14 genom Liam Wartel och kontakt.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det är det oavkortat spel på offensiv planhalva för hemmalaget som pressar och pressar PFC, 5-6 gånger är ERK centimeter ifrån att lägga ned nya försök, men det där lilla sista finns inte mot ett bra och hårt jobbande PFC. I stället så kan gästerna kontra sönder ERK och i halvtid är det hela 5-33.

Foto: Kent Lundqvist

Den andra halvleken blir lik den första med ett hårt jobbande ERK som ändå tappar iväg matchen till 5-47 innan Jonas Grillfors lägger ned hemmalagets andra försök i matchen till 10-47. ERK förlorar dock tillslut med 10-75, men kvitterar ut att spelet är på rätt väg och att siffrorna blev alldeles för stora sett till matchbilden.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var delvis en bra match, men vi tar inte vara på lägen på rätt sätt. Försvarsmässigt så är det kommunikation och missade tacklingar som gör att resultatet på tavlan är vad det är. Delvis så har vi fått hjälp med spelare från Uppsala med tre spelare, men det är ingen ursäkt. Vi har många bra spel, men så gör vi ett lite misstag och då tar Pingvin vara på det. Klungan gör ett bra och slitigt jobb denna match och ska ha en stor eloge för det hjärta de visar på planen, säger tränare Jim Wetterström.

Enköpings RK – Pingvin RC 10- 75 (5-33)

Poänggörare,
ERK: Jonas Grillfors 5, Liam Wartel 5.
PFC: Oliver Green 25, Erik Arvidsson 15, Erik Johansson 10, Jack Hedley 10, Tobias Rörstrand 5, Erik Sjöbeck 5, Moel Strandqvist 5.

Övriga resultat & tabell >>> 

 

Lämna ett svar