ERK bäddade för ett spännande finalspel!

Bild: ERK

Rugby: Damerna i Enköpings RK är klara för finalspel efter en ny övertygande kvalomgång där spelet är på rätt väg.

– Det var en bra omgång med bättre spel av alla tjejer under hela dagen än första kvalet, säger ERK-tränaren Emelie Bergström.

Laget är bättre och har höjt sig sedan förra kvalomgången vilket gjorde helgens prestation intressant för finalspelet.

– Laget har utvecklats mycket från förra kvalet och spelar enligt den gameplan vi har tränat på de senaste veckorna. Vi är ett starkt lag, med stor laganda där alla försök kommer från en stark laginsats vilket är väldigt roligt att se.

Vad kommer ni lägga tid på inför finalspelet?

– Vi kommer slipa vidare på det vi kan förbättra till SM sista helgen i juli/första helgen i augusti för att prestera vårt allra bästa under slutspelet. Det märktes att vi har ett kval i ryggen och har tränat bra mellan kvalen då laget började första matchen riktigt bra och spelade väldigt fint 7-manna spela och detta fortsatte under alla matcher hela dagen.

Ni gick till final igen i denna omgång och återigen var Exiles för starka.

– Finalen mot Exiles började med ett snabbt försök i ryggen som gör att det blir lite stressat i början av matchen, men tjejerna ger aldrig upp utan ger allt de kan ute på plan och det positiva vi tar med oss är att vi vinner andra halvlek med två försök mot ett, säger ERK-tränaren som summerar:

– Det är en bra inställning dessa tjejer har och har jobbat med att inte ge upp även om början av matchen inte blir som vi planerat tränat på och det är en väldigt bra gemenskap vi har. Att alla jobbar för varandra, peppar varandra och försöker lyfta varandra och inte ger upp. Så vi tar med oss allt detta positiva till SM slutspelet.

Sweden 7s Rugby Series – dam Sweden 7s Rugby Series Dam Norr Kval:
Omgång 1: Enköping RK – Hammarby 53 – 0
Omgång 5 Hammarby 2 – Enköping RK 5-32
Omgång 7 Enköping RK – Uppsala RFC 24-10,

RK FINAL Enköping RK – Exiles Ladies 12-27

Enköping RK, Poänggörare:
Skagerlind, Emma 27, Minette Hammarb. 25, Krantz, Moa 15, Proos, Tess 12, Franks, Keli 12, Lennvall, Sara 10, Olsson, Moa 10, Ytterbom, Emma 5, Ahlström, Emelie 5.

Lämna ett svar