Enköpingstalang vann SM Guld!

SM Guld till Oskar Alfredsson i Bandy. Foto: Privat

Tillberga P16 med unge Enköpingstalangen i Bandy – Oskar Alfredsson (fyller 13 i september) vann SM-finalen mot Villa-Lidköping som spelades i Behrn Arena i Örebro med 9-5.

– Jag fick chansen att spela en hel del i matchen och det var riktigt kul. Känns även fantastiskt att jag fick vara med om Tillbergas första SM-guld, berättar Oskar om SM äventyret.

Varför spelar du i Västerås med Tillberga?

– När jag var 6 år ville jag börja spela bandy, då i Villa-Lidköping (min pappa kommer från Lidköping), men det var lite långt att pendla 30 mil så det blev Tillberga då dem hade den bästa tiden för bandyskolan och på den vägen är det. Jag spelade även hockey i ESK tidigare men lade ner det i höstas, berättar Oskar.

Vad satsar du på med Bandyn?

– Jag satsar på att bli så bra som möjligt i både bandy och fotboll (spelar i ESK Fotboll), så får vi se hur långt jag kommer. Men visst vore det kul att få dra på sig den blågula dressen om några år, avslutar en glad SM vinnare – Oskar Alfredsson.

Foto: Privat

Värt att noter är att laget även vann silverpokalen i VM för klubblag, World Cup.

 

Lämna ett svar