Enköpingstalang kallad till läger!

Foto: Privat

Målvaktstalangen från Enköping och Fanna BK – Teo Rydstedt är kallad Svelandslägret 10-12/5 i Enköping! (Uppdaterad)

Som ensam spelare från traktens lag är talangen och målvakten Teo Rydstedt kalla till Svelandsläger i Enköping den 10-12/5. Distriktskaptenen Henrik Alriksson har kallat en 25 mannatrupp som under dagarna två skall genomgå ett läger innehållande träning, teori och matcher mot Västmanland 10/5 kl.16:15 och Stockholm 12/5 kl.10:30.

Det är ett av två läger som är kvar innan uttagningen till sommarens Halmstadläger och Teo är hoppfull.

– Jag är en av tre målvakter som är uttagna och det känns bra. Vi är alla tre olika bra på olika saker så jag vill påstå att det är rätt öppet om de två platserna vi konkurrerar om, menar Teo.

Varför är du kallad tror du?

– Jag är en ganska teknisk målvakt som gillar att spela offensivt i min roll som målvakt och jag tycker själv att jag är bra på spelet med mina lagkamrater och kommunicerar bra, avslutar Teo.

Även Enköpingskillen Adam Kiani är kallad. Tidigare spelare i ESK men nu spelandes i VSK. Är därför med i Västmanlands distriktslag.

Vägen till Upplandslaget och utvecklings lägret i Halmstad. Under 2017 har ett flertal observationsträningar och uttagningstillfällen genomförts av Upplands fotbollsförbund. Distriktsförbundskaptenen Henrik Alriksson och hans olika hjälpinstruktörer har under året varit ute på matcher och observerat spelarnas utveckling och förmåga. Under 2018 har match spelats mot andra distrikt och fram till utvecklings lägret i Halmstad i juli ska truppen bli 14 utespelare och två målvakter.

Efter Svealandslägret 10-12 maj i Enköping återstår två matcher till innan det är dags för de 16 spelare som ska få representera Uppland i Halmstad. 1-6 juli genomför Svenska Fotbollförbundets Utvecklings läger i Halmstad för 15-åriga fotbollsspelare, där alla Sveriges 24 distrikt är representerade.

Lägret har arrangerats i många år, redan 1956 arrangerades det första pojklägret i Malmahed i Malmköping. Där genomfördes lägret fram till 1965. Från 1965 och framåt är lägret förlagt på Halmstad Arena (f d Sannarps IP) i Halmstad. Det var också i Halmstad som det första flicklägret arrangerades 1981. Under veckan samlar SvFFs 24 distriktsförbund de 16 spelare som just nu har hunnit längst i sin utveckling, för ett läger på sex intensiva dagar med utbildning i träning och spel. Från dessa spelare ska sedan ett landslag formas under hösten.

Varje distriktslag har två distriktsförbundskaptener, en målvaktstränare och 16 spelare. Under veckan genomförs utbildning i form av fyra träningspass och tre matcher. Till detta kommer också kvällsföreläsningar om kost, förebyggande av skador samt föreläsning av den blivande förbundskaptenen för åldersgruppen. Det bjuds på mycket kvalificerad fotboll under dessa dagar. Matcher och träningar övervakas av bland annat representanter från Svenska Fotbollförbundet. Målsättningen med denna vecka är att utbilda och stimulera ledare och spelare från landets alla hörn.

 

Lämna ett svar