Enköpingsspelaren Oskar Alfredsson spelar VM!

Förbundskaptenerna Pär Gustafsson och Patrik Södergren har tagit ut den 16-mannatrupp i P15-landslaget som ska jaga guldet i Ryssland och med i den är Enköpings-killen Oskar Alfredsson som spelar i TB Västerås

I slutet av mars spelar det svenska laget VM i Archangelsk och efter att ha kallat 30 spelare till ett läger i Uppsala häromveckan har nu förbundskaptenerna Pär Gustafsson och Patrik Södergren kommit fram till vilka 16 spelare som ska få chansen att representera Sverige under VM i Archangelsk i slutet av mars. Ett arbete som inte har varit helt enkelt.

– Efter vårt 30-mannaläger i Uppsala stod det klart att vi skulle få en grannlaga uppgift att nu ta ut ett lag om 16 spelare, bland alla dessa talanger. Vi har jobbat efter en noggrann process, där vi haft med oss prestationer från elitlägren fram till nu. Vi har vägt spelare fram och tillbaka och hur vi tror att vi hittar rätt balans för en trupp som ska hävda sig mot starka ryssar och finnar. Vad finns för spetskvalitet och hur får vi ut mest av ett lag, säger förbundskaptenerna i ett gemensamt uttalande på förbundets hemsida.

– Som vi ser det blir det en väldigt jämn trupp som åker och spelar P15-VM i Archangelsk i slutet av mars. Nivån är hög, men vi känner att styrkan i vårt lag kommer vara just jämnheten. Vi ser verkligen fram emot den upplevelse som väntar oss och grabbarna.

Processen har dock, som så ofta, även inneburit att en rad spelare fått mindre roliga besked under de senaste dagarna.

– Som vanligt är det inga roliga besked att ge till de som faller på målsnöret, men vi har meddelat samtliga personligen och försökt motivera, samt skicka med lite tips och råd för vidare utveckling till varje spelare. Vår förhoppning är att den eventuella besvikelse ett negativt besked ger, ska användas som vidare motivation för kommande år. Det finns otroligt mycket talang även bakom denna 16-mannatrupp, säger Gustafsson och Södergren.

Äventyret i Ryssland har goda chanser att bli oerhört häftigt och ett minne för livet för samtliga inblandade.

– Vi tycker det är enormt roligt att få jobba med dessa unga killar, då dom är lyhörda, ödmjuka och brinner för sin bandy! Detta här året var inget undantag och vi känner oss priviligierade att få vara med och lotsa dessa grabbar vidare i sina bandykarriärer. Som sagt, det kommer bli en härlig upplevelse för de killarna och säkert ett helt gäng föräldrar, som nu laddar mot VM i Archangelsk, avslutar förbundskaptenerna.

 

Lämna ett svar