Enköpings Rugbyklubb har gjort klart med en världstränare!

Foto: Privat

Kevin Moggridge är klar som herrtränare 2019 i ERK. En världstränare som har varit assisterande tränare och klungtränare för Engelska damlandslaget under 2 VM, när England vann VM-Guld 2014 och tog VM-Silver 2010 !

Kevin tränar även herrlag på lägre nivå i västra England, Chef-utvecklingstränare inom Englands Rugbyförbund och är också Förbundskapten för svenska 15-damlandslaget.  Han är även Head Coach för Oxford University i de anrika idrottsmötena mot Cambridge University på Twickenham 2017/18, Englands anrika Rugby Stadium i London.

Rugbyklubben är såklart nöjda och glada över denna lösning.

– Mr Moggridge är precis det ERK sökt efter under hösten, men trott att det var en ouppnåbar dröm för klubben. Vi i Rugbyklubben är oerhört stolta över att vi lyckats få till en överenskommelse, tillsammans med Kevin M, och som förhoppningsvis kommer att vara över flera år framöver. Vi är överens om 2019 och med möjligheter till förlängning. ERK kommer att få en välmeriterad Head Coach med lång erfarenhet på hög nivå inom Rugbyn i världen och i England, berättar Torbjörn ”Hästen” Johansson.

Vad får han för roll i klubben utöver herrlaget?

– Han kommer att jobba med hela klubben och utveckla våra ungdomslag/damlag, också. Kevin kommer även hålla kurser för våra ledare och tränare i ERK (mm) och eventuellt även för andra inom Svensk Rugby. Vi kommer att tillsammans lägga upp en framtidsvision och strategi att utveckla ERK, så att vi står starkt rustade inför framtiden.

Kevin själv ser framemot sitt uppdrag som han beskriver som en utmaning och spännande.

– Jag är på plats för att jobba med klubbens utveckling och framtid. Det ser spännande ut och det kommer handla om det stora perspektivet.

Varför blev det Enköping som klubb?

– ERK kontaktade mig med en fråga om jag visste någon i England som skulle kunna tänka sig att jobba en säsong i Sverige.  Jag har varit intresserad av att tillbringa mer tid i Sverige som jag verkligen förälskat mig i som land då jag jobbat med landslaget, det fällde avgörandet för att tacka ja till den här lösningen, avslutar Kevin.

 

Lämna ett svar