Enköpings HF AP skrev historia i idrottshuset!

Foto: EHF

Som första lag i föreningen lyckades A-pojkarna i EHF ta sig vidare till finalsteget i Malmö och kommer nu spela om SM guldet.

Med en fantastisk inramning i ett fullsatt idrottshus kunde man till slut vinna samtliga matcher och lämna steg 4:a med bästa målskillnad av samtliga grupper, en passning till övriga lag att EHF blir att räkna med i finalsteget!

Foto: Kent Lundqvist

Ledare Mathias Eriksson summerar helgen:

Vi har haft en bra uppladdning inför helgen och killarna har verkligen varit seriösa på alla sätt. Jag trodde nog på förhand att Lindesberg matchen kunde bli avgörande men blev riktigt imponerad av Sävehof, dem blir att räkna med nästa års USM. Ankaret hade det tufft. Med ganska många kilo lättare vann vi ganska enkelt.

Foto: Kent Lundqvist

Lindesbergmatchen startade som planerat, snabba kontringar och två bra försvar. Mycket nerver hos båda lagen, känns ändå som vi kommer in bra i matchen leder i halvlek med 12-9. Andra halvlek startar vi bra och vi sätter några bollar, får ett par utvisningar med oss och plötsligt känns det som vi kontrollerar matchen. I princip byter vi mål med varandra i andra halvlek och slutet blir bara en väntan på att få fira segern.

Foto: Kent Lundqvist

När slutsignalen går är det mycket känslor i hallen, många glädjetårar och ren lycka, idrott när den är som bäst!

Ibland glömmer man att dem fortfarande är ungdomsspelare och såklart har dem mycket kvar att lära men det dem presterade i helgen gör mig väldigt imponerad. Vi som lag kommer aldrig glömma helgen 24-25 mars 2018 då historia skrevs i idrottshuset!

Foto: EHF

Tack!
Ett otroligt stort tack till alla er som kom till idrottshuset och hejade på oss. Vi är så tacksamma att vi fick den hjälp av alla på läktaren. Det värmer i hjärtat när alla i föreningen kommer springandes in på plan efter matchen, det är riktig föreningskänsla, tack!

Resultat EHF steg 4:a:

Enköping-Sävehof 29-20
Enköping-Ankaret 39-14
Enköping-Lindesberg 25-18

Steg 5 spelas den 20-22 april i Malmö

 

Lämna ett svar