Enköping vann SM-Brons 2017!!

Foto: Privat

SM Brons till Enköpings rugbytjejer efter vinst med 29-7 hemma mot Pingvin!

Grattis till en kanonmatch och starkt att leverera i årets sista match & vinna! Det var den bästa matchen under dagen i Norrköping på Bollis, tyckte flera i publiken! En tuff & välspelad match!

Enköping tog kommando redan från början o de spelar otroligt bra med väldigt få misstag under hela matchen. Tjejerna missade endast 5st tacklingar på hela matchen, vilket är otroligt bra gjort o visar hur fokuserade de var idag! Alla tjejerna tog sitt ansvar idag o gav aldrig Pingvins tjejer nån chans. Anna-Lena S var som en kobra i klungorna och samspelet fungerade väldigt bra. Tove klöv nästan motspelarna på mitten i tacklingarna, och många ovationer från läktarna när hon fick in sina tacklingar.

Hela laget var riktigt duktiga och spelade en fantastisk rugby. Idag fick ERK:s tjejer till strukturen i under hela matchen o levererade som bäst när det mest behövdes! De hade en bra struktur och var mer disciplinerade och det klaffade hela matchen. Tjejerna spelade med hjärtat på rätt plats men höll fortfarande lugnet och det kändes att vi hade kontroll. Vi fick utdelning med försök när vi höll oss till gameplan!

– Som tränare är vi otroligt stolta, sa Nicklas Proos & Jonas Toresäter i kör efter årets match för tjejerna.

Annons

Vanessa Adok gjorde10 poäng, Emma Skagerlind 9p, Paulina Toresäter 5p och Matilda Toresäter 5p

Fan va kul tjejer att ni får cred för all träning ni lagt ned i år!

Pingvin tycker så här på sin hemsida:

” Efter en ganska medioker insats förlorade våra damer med 29–7 och Enköping tog hem bronset. Emellanåt lyste vi till, men med mängder av straffar mot oss i första halvlek och halvdåliga tacklingar vinner man inga matcher. Nu biter vi ihop och satsar på nästa säsong med ny tränare, då detta var Britt Ws sista match som damtränare”

Vänersborg vann SM-finalen i XV mot Sthlm Exiles Slutresultat 10-17.

Lämna ett svar